Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž v parku bodal do kolemjdoucích. Útok u Paříže si vyžádal nejméně jednu oběť

Autor: ČTK, kal - 
3. ledna 2020
17:25

Nejméně jednu oběť a několik zraněných si v pátek vyžádal útok ve městě Villejuif jižně od Paříže, kde muž v parku napadal nožem kolemjdoucí. Útočníka policie zastřelila, uvedla s odvoláním na své zdroje agentura AFP. Podle stanice BFMTV utrpěli zranění nejméně tři lidé. Motiv činu zatím není znám.

Muž zaútočil kolem druhé odpoledne na lidi v parku Hautes Bruyères ve městě Villejuif, které je součástí pařížské aglomerace. Kolemjdoucí napadal zjevně nahodile. List Le Parisien uvedl, že policisté útočníka, který se dal na útěk, dostihli a zastřelili v sousedním městě L'Hay-les-Roses. Podle BFMTV zasáhli útočníka nejméně třikrát.

Kromě jedné oběti si vyžádal útok také tři zraněné. Dva z nich jsou ve vážném stavu, uvedla BFMTV.

Pařížská policejní prefektura na twitteru uvedla pouze to, že v parku ve městě Villejuif zasahuje, a vyzvala občany, aby se místu vyhnuli.

Video  Magická podívaná: Statisíce lidí vítaly rok 2020 na legendární Champs-Élysées. Navzdory masovým protestům kvůli důchodové reformě ve Francii.  - Reuters
Video se připravuje ...

Před třemi týdny zasahovala policie v podobném případu v pařížské čtvrti La Défense. Zastřelila tam muže, který je ohrožoval nožem. Následně se ukázalo, že muž uprchl z psychiatrické léčebny.

Deneček ( 3. ledna 2020 18:09 )

On za to nemohl,byl přece psychicky nemocný.

starymlok ( 3. ledna 2020 17:51 )

Když ani nevíš co to bylo za národnost,tak neplácej kraviny ty inženýre.

salto ( 3. ledna 2020 17:47 )

Zobrazit celou diskusi