Policisté hledají Františka Vojáčka zatím marně. Už půl roku je na něj vydán příkaz k zatčení a souhlas k zadržení, nikdo ale neví, kde se skrývá. Jisté je, že to byl právě on, kdo v různých kancelářích po Praze sebral celkem osm notebooků v celkové hodnotě více než sto tisíc! 

Všechno dělá pokaždé stejně. „Muž si vytipuje firmu, do které přijde a začne se pohybovat po chodbách a kancelářích. Tam se chová velmi suverénně až drze, a když ho někdo vyruší, tak předstírá, že někoho hledá,“ popsal zlodějův modus operandi policejní mluvčí Jan Daněk.

Když objeví prázdnou kancelář, bleskově z ní čmajzne notebook nebo třeba peněženku s platebními kartami, a i s lupem mizí pryč. Vojáček je podezřelý z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v base může strávit až pět let. 

Muž přitom není žádný svatoušek – trestaný byl už několikrát. Policisté varují, že by mohl být nebezpečný. „Proto ať se ho nikdo nesnaží zadržet,“ dodal Daněk. Pokud víte, kde se nachází, kontaktujte linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Muž v kancelářích po Praze ukradl už osm notebooků. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií