Přestože na to hudebník Majk Spirit nevypadá a obvykle se prezentuje jako velký drsňák, ve skutečnosti to bude pořádně citlivý mužský. Všem na očích například odkryl city ke své mamince, spisovatelce Evě Dušičkové, když jí věnoval velmi emotivní píseň s příznačným názvem Mama. A přestože jsou Majkovi rodiče na syna právem hrdí a podporují ho, on sám přiznal sen, který si už nikdy nesplní… a překvapivě se týká naší české hudební legendy!

„Píseň Navždy mladý je pocta velkému Mistrovi, zpěvákovi a gentlemanovi Karlu Gottovi,“ prozradil umělec v rozhovoru pro slovenský magazín Nový Čas. Ostatně i název jeho nejnovějšího hitu je odkazem na song slavného českého pěveckého barda, mnohokrát oceněného Zlatým slavíkem. „Vždycky jsem snil o tom, že s ním jednoho dne udělám song. A když jsem se dozvěděl, že nás Mistr Gott opustil, tak jsem se rozhodl, že se budu tvářit dva, tři dny, že společně píšeme písničku, s ním, pro něj…“ I když se s ním tedy nakonec umělecky nepotkal, nechal se jeho osobností inspirovat a možná i tak trochu prostoupit, aby „společně“ stvořili další hudební kus. „Pokusil jsem se takhle uctít jeho tvorbu, jeho památku, jeho odkaz, který tu zanechal jako pokorný, profesionální, unikátní talent a člověk, který ovlivňoval všechny,“ vysvětlil Majk, jenž na sociální sítě často dává fotky z nejrůznějších dovolených u moře, případně se svou krásnou přítelkyní.

S písničkou pro Gotta se pochlubil i na sociálních sítích, popsal dokonce i důvod a způsob vzniku, mnoho pochopení se ovšem od svých fanoušků nedočkal. Tento způsob vyjádření úcty slavnému zpěvákovi jim přišel nedůstojný. „Tohle je jeden velký omyl,“ prskali pod příspěvkem. „Maestro by to shodil ze stolu.“

Další byli zase přesvědčeni, že šlo čistě o marketingový tah a snahu se zviditelnit – či rovnou parazitovat na božském Kájovi – za každou cenu. „No, Gott umře jenom jednou za život, byla by přece škoda toho nevyužít a nezískat si trochu pozornosti. Je to jen honba za penězi,“ zlobili se.

VIDEO: Majk Spirit feat. Miťo Bodnár – Navždy mladý (Karel Gott tribute)

Fotogalerie
42 fotografií