Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chcete ho! Pejskovi Oskárkovi vypálili oči žíravinou: Nejlíp mu bude u starších lidí

Autor: shp - 
3. ledna 2020
12:45

Nebohého pejska Oskara připravil o zrak tyran, který mu oči vypálil kyselinou. Od té doby se zvířeti snaží najít aktivistky ze sdružení Druhá šance Bardejov nový domov. Nabídlo se už asi sto lidí. Pro handicapovaného pejska ale bude nejspíš nejlepší poklidný život se seniory.

Aktivistky již vypsaly vysokou odměnu za informace, které by vedly k odhalení sadisty. „Za relevantní informace, které následně předáme policii, na jejichž základě bude vypátraný pachatel této ohavnosti, nabízíme 4000 tisíc € (cca 100 tisíc korun – pozn. red.),“ uvedla podle Nového Času Iveta Vašková z Druhé šance Bardejov.

Video  Slepý pejsek Oskar se krmí.  - Facebook
Video se připravuje ...

Neocenitelná pomůcka

Jeden z dárců Oskarovi věnoval například pomůcku určenou pro slepecké psy, jsme za to velmi vděční. Oskar nebyl na život bez zraku zvyklý. Teď je dezorientovaný a pomůcka mu pomáhá, aby nenarážel do stěn či předmětů. Ale už se například sám dokáže pohybovat po schodech,“ prozradila aktivistka.

Když se na něj podívám, stále mám pocit, že se chce dívat na svět kolem sebe, ale namísto očiček má jen jamky. Do očí mi to vhání slzy,“ svěřila se Vašková. Oskarovi však pomáhá spousta lidí. „Posílají nám i peníze, které putují na transparentní účet. Přesto zdůrazňujeme, že by se víc hodila hmotná pomoc,“ informovala Bardejovanka.

O Oskara je zájem

O adopci Oskara už projevila zájem přibližně stovka lidí. Komu ho svěříme, jsme se ještě nerozhodli. Počkáme, až absolvuje všechna potřebná vyšetření, dáme hlavy dohromady a jednoho ze zájemců vybereme. Podle mě by se však nejvíc hodil k nějakým seniorům, kteří budou mít dostatek času, aby se mu mohli věnovat,“ uzavřela Vašková.

bdydy ( 11. ledna 2020 14:58 )

Ten dotyčný který to udělal tomu vypálit také oči. Oskárku přeji ti aby jsi našel milovaného panička. Vím jaký to je měla jsem také slepého Badyska a na všechno jsme ho měli hodně rádi. Chybí nám velice byl snamu pouze 6let. 💓💓💓

Dagu69 ( 4. ledna 2020 09:04 )

Nechápu kde se bere v lidech ta strašná zloba a mstí se na bezbranném zvířátku?? Takové lidí by měli zavírat, bohužel vláda k tomu bude dál nečině přihlížet! Hanba jí!!! Chudáčkovi přeji ať se dostane k milujícím lidem. Držím ti pěsti broučku.

bibijana ( 3. ledna 2020 17:48 )

No jenom, aby si ty zrůdy na tom neudělaly výhodný byznys. Zmrzačí psa, jako pachatele označí nějaké děcko a skásnou odměnu. Spratek, ale stejně i dospělí potrestaní stejně nikdy nebudou. Oskárkovi ano, bude lépe u nějakých starších lidí, co mají čas, ale taky myslím, že by bylo dobré, kdyby ti lidé měli i fenku, nejlépe ale vykastrovanou. Druhý pes by pomohl slepému Oskárkovi se v prostoru podle čichu lépe orientovat. Ale nevím,měla jsem starého psa,který taky z důvodu nemocí očí oslepnul, veterinář mně tenkrát radil humánní uspání, protože pes může být z důvodu slepoty hodně nervóz­ní,po­dráž­děný, až agresivní.V každém případě to bylo trápení.Je mně to nesmírně líto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání