Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Míša si zabouchla miminko v autě: Dojemné poděkování hasičům!

Autor: jžk - 
2. ledna 2020
20:00

Chvíle hrůzy si prožila maminka tříměsíčního miminka z Liberecka. Míša uložila malou holčičku do autosedačky a zavřela dveře, jenže poté se její nastartované auto nečekaně zamklo. Z dramatické situace jí pomohli hasiči spolu s horskou službou, za což jim mladá maminka ze srdce poděkovala.

K incidentu došlo ve čtvrtek krátce po 14. hodině. Operátorky linky 112 přijaly hned dvě tísňová volání o pomoc kvůli malému dítěti uzamčenému v nastartovaném autě.

Tříměsíční miminko se omylem podařilo zamknout hned poté, co jej rodiče uložili do autosedačky. Obě operátorky rychle a správně vyhodnotily situaci a uklidnily volající. Na místo následně neprodleně přijel hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, kterému se podařilo spící dítě vysvobodit bez poškození vozu.

„Musím říct, že jak horská záchranná služba u Ještědu, tak hasičská záchranná služba byla úžasná. Horská záchranná služba hned po oznámení vyběhla s námi k autu. Hasičská záchranná služba byla povolaná hned poté,“ napsala libereckým hasičům dojatá maminka. „Celý tým byl příjemný, hodný. Chlapi se snažili situaci odlehčit ve správnou chvíli a i přitom jednali pohotově. Děkujeme moc za pomoc a za skvělé jednání,“ poděkovala.

Zobrazit celou diskusi