Od zastávky Bazén Hloubětín v Praze 14 začne jezdit nová linka 186, která pojede přes Lehovec a Hutě k Satalické oboře. V provozu bude v pracovní dny do 20:00. Do zastávky Satalická obora naopak nebude v pracovní dny do asi 20:00 zajíždět linka 201, kterou nahradí autobus 186.

Vznikne nová školní linka 268. Pojede ze zastávky Na Pískách přes Macharovo náměstí a Vozovnu Střešovice do zastávky Vojenská nemocnice. Další nová školní linka, číslo 273, pojede od Depa Hostivař přes Donatellovu na Sídliště Skalka.

Prodloužený interval bude mít na začátku a konci odpolední špičky pracovních dnů linka 212, a to z 15 na 30 minut. Od pondělí přibude na lince 164 v pracovní dny ráno ze Sobína nový spoj, který bude prodloužen z původní konečné Sídliště Řepy. Trasu změní noční spoj 908, který pojede nově přes zastávku Nádraží Klánovice-sever.

Nový takzvaný posilový školní spoj číslo 326 pojede v pracovní dny ráno ze středočeského Vestce na pražský Opatov. V rámci příměstské dopravy přibude v pracovní dny jeden pár spojů na lince 363. Naopak linka 396 bude zkrácena o úsek Bazén Hloubětín - Nádraží Satalice a bude mít prodloužen interval v pracovní dny ráno z 30 na 60 minut.

Od pondělí 6. ledna do konce února bude MHD plošně omezena kvůli její nižší vytíženosti. Na vybraných městských autobusových linkách budou mírně prodlouženy intervaly. Některé autobusy budou mít také upraveny trasy.