Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čaputová po rozchodu vyzdvihla své dcery. Zeman slavil Silvestra s Ivanou a Kate

Aktualizováno -
1. ledna 2020
00:54
Autor: simao - 
31. prosince 2019
16:50

Prezident Miloš Zeman se vydal oslavit Silvestra tradičně do Lán. Se svojí rodinou, jak potvrdil mluvčí Jiří Ovčáček - tedy manželkou Ivanou i dcerou Kateřinou, která je z Londýna již delší dobu zpět. Zeman vedle toho v poslední době zažil i velký strach o svého syna z prvního manželství. To slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se rozněžnila na síti a vyzdvihla své dvě dcery coby své nejdůležitější pilíře v životě. S partnerem Peterem Konečným se loni potichu rozešla. Konečný již totiž bývá označován za expartnera.

Miloš Zeman má děti dvě - dcera Kateřina je v poslední době vidět i při oficiálních hradních akcích včetně předávání státních vyznamenání. Se svým otcem nedávno vyrazila i do Edenu na zápas fotbalové Slavie Praha, ale co především - byla mu i oporou v době, kdy šel nejprve na komplexní vyšetření a poté na čtyřdenní hospitalizaci do nemocnice ve Střešovicích.

Právě Kateřina svého otce prezidenta přemluvila, aby vyšetření podstoupil. A právě s rodinou se Miloš Zeman vydal oslavit Silvestra 2019. „Pan prezident je s rodinou v Lánech,“ potvrdil Blesk Zprávám v poslední den loňského roku Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident Zeman s dcerou Kate, kancléřem Vratislavem Mynářem a jeho ženou Alex vyrazili na fotbal: Na zápas Slavie s Interem Milán. Za nimi stál i šéf klubu Jaroslav Tvrdík Prezident Zeman s dcerou Kate, kancléřem Vratislavem Mynářem a jeho ženou Alex vyrazili na fotbal: Na zápas Slavie s Interem Milán. Za nimi stál i šéf klubu Jaroslav Tvrdík | Twitter J. Ovčáčka

Zemanův letošní strach o syna

Zeman má vedle toho i syna Davida - neurologa, který pracuje v ostravské nemocnici. Tedy v místě, kde v čekárně rozpoutal vraždící šílenství Ctirad Vitásek, vrah nevinných a naprosto nic nečekajících lidí, který se nakonec střelil do hlavy.

Během masakru měl prezident logicky o syna strach. „Je to celkem úspěšný lékař ve Fakultní nemocnici v Ostravě, zkoumá mozkomíšní mok,“ uvedl o něm již dříve Zeman. Po dramatické střelbě Ovčáček pouze stručně potvrdil, že je Zemanův syn David v pořádku.

Zemanův syn David je lékařem Zemanův syn David je lékařem | Blesk - Martin Hurda a Zbyněk Pecák

Čaputová vyzdvihla své dcery

Na rodinu se na Silvestra obrátila i Zuzana Čaputová, pro kterou rok 2019 přinesl obrovskou životní změnu. Rozvedená matka dvou dětí se stala slovenskou hlavou státu.

„Byl to mimořádný rok. Tolik změn v osobním i pracovním životě mi dosud žádný nepřinesl,“ zmínila odpoledne na Silvestra na svém instagramu Čaputová a přidala k tomu fotku se svými dcerami - Leou a Emmou. „V jeho nejtěžších momentech mi byli oporou mí nejbližší, moje rodina. Moje dvě dcery, nejdůležitější pilíře mého života,“ připojila.

Po zvolení prezidentkou na sebe upoutal pozornost i její vztah s textařem a fotografem Peterem Konečným.Jenže ještě v první polovině roku 2019 se začalo čile spekulovat o tom, že vztah prezidentky se ocitl v troskách. „Prvý frajer“ tak nechyběl ve slavícím štábu nové slovenské hlavy státu, pak se ale po boku Čaputové přestal objevovat - a v květnu Čaputová otevřeně přiznala, že prochází krizí.

Zuzana Čaputová v doprovodu dvou dcer a partnera u voleb v březnu 2019 Zuzana Čaputová v doprovodu dvou dcer a partnera u voleb v březnu 2019 | Reuters

Rozchod s partnerem

„Možná jste si všimli. Pokud ne, raději vám to řekneme upřímně. V poslední době nás není s partnerem Petrem moc vidět. Nechceme, aby se o tom spekulovalo, ani vás nechceme mást společným vystupováním na veřejnosti. Raději budeme s Petrem upřímní a řekneme vám, že opravdu procházíme těžkým obdobím vyrovnávání se se situací, ve které jsme se ocitli,“ uvedla v květnu na instagramu Čaputová.

Krize podle všeho skončila rozchodem. I když na oficiální potvrzení nedošlo. Konečný však již bývá veřejně označován za expartnera Čaputové. Naposledy 22. prosince MF Dnes uvedla, že Konečný „k rozhovoru svolil v okamžiku, kdy zjistil, že nebude dotazován na svou expartnerku, slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou“.

A i dále v článku je Konečný titulován jako „hudebník, fotograf a básník“, ale také „bývalý partner slovenské prezidentky“, který usedl do poroty fotografické soutěže, kterou v Ostravě pořádá Střední průmyslová škola stavební, jak píše MfD.

Zuzana i v Česku sama

Ani do Česka již v červnu s přítelem po boku Čaputová nepřicestovala, a tak tehdy nebral na veřejné přivítání svou manželku ani prezident Zeman. Stejně tak přijela Čaputová sama na říjnový summit V4 do Lán - vlakem, se zpožděním a bez pánského doprovodu.

A ani na Silvestra Čaputová Konečného nezmínila. „Darem byli a jsou i moji přátelé, kolegové a kolegyně,“ zmínila pouze prezidenta s tím, že jde o lidi, kteří nás podrží, když padáme, a znásobují naši radost. „Jakkoli se nám životní okolnosti změní, jedno ať zůstane beze změny. Důležitosti lidskosti v nás a mezi námi. Děkuji vám všem a přeji spokojený a naplněný rok 2020,“ dodala na Silvestra Čaputová.

Již předtím přitom Blesk Zprávám přiznala: „Prožívám velmi intenzivní pracovní období. Je s ním přirozeně spojena velká zodpovědnost. Zároveň mě těší, když se věci podaří a už i za toto krátké období jsem měla důvod k radosti. Zároveň jsem vděčná za moje blízké, za jejich podporu.“

loft ( 27. května 2020 16:23 )

loft ( 27. května 2020 16:21 )

Čaputku, "Sorosku" když vidím, tak první co mě napadne je, že se vždy šklíbí,, jako kdyby snědla kus hov-na. I když má VŠ, nemohu si pomoci, působí na mě i dost "prázdně". Bez vlastního názaru, pouze vykonavatelka vůle ... někoho.....! Nechci být nepřejícný, ale tak nějak to cítím, že tahle dáma moc rozumu na nějaé vyšší funkce nepobrala, ta byla vybrána, aby zastávala názory pro-bruselské a pro-americké. S Matovičem si v tomhle spolu rozumí, což už ostatně předvádějí.

Pollo ( 2. ledna 2020 09:55 )

Dotaz Blesku: vy jste už úplně rezignovali na úroveň diskuze?

Evka4 ( 1. ledna 2020 17:43 )

Čaputovou nemám ráda, protože podpořila Milion chvilek a je nakloněna spícímu Khárlovi. Není v ní nic dobrého. Vypadá, jako kdyby kousala šťovík . Asi má špatné svědomí.

karel pecina ( 1. ledna 2020 16:08 )

Jste nemocný člověk,je mě vás líto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa