Uprostřed veškerého silvestrovského veselí bychom se měli umět zastavit a ohlédnout za těmi, o které jsme letos přišli. Bára Rekorová, podnikatelka v oblasti asijské gastronomie, ale především máma dvou synů a milující partnerka, naposledy vydechla letos 11. srpna. Jejímu životnímu partnerovi Vilému Rubešovi životní lásku jistě nemusí připomínat internetové aplikace, přesto si ale na dnešní den facebook jednu vzpomínku připravil.

„Měla jsem v plánu lepší Silvestr. Bojovku s klukama a pak chlebíčky a hry a udělat si půlnoc v deset. Přišel otok mozku a ochrnutá ruka. Docela dost se bojím. Poprvé od diagnózy veliký strach. Snad to svinstvo neroste tak rychle, doufám. Zdravím všechny a snad nám všem přinese rok 2019 dobré zprávy,“ napsala na den přesně před rokem na svůj facebookový profil Bára.

Byť se snažila příspěvek opatřený fotkou s úsměvem zakončit optimisticky, královna sushi naprosto otevřeně přiznala, jak moc se bála. Naděje na uzdravení ale Bára neztrácela.

Nikdo tehdy netušil, že podnikatelce zapálené pro japonskou tradiční kuchyni osud dopřeje už jen něco málo přes půl roku života. „To jsme se opravdu začali bát. Nemohl jsem za ní, byli tu kluci a prarodiče, takže jsme si jen psali. Celý večer, skoro celou noc,“ vyznal se při vzpomínce na loňský Silvestr Bářin partner Vilém.

Kromě toho, že měla Bára Rubešová vášeň pro jídlo, lásku si našla i k sebevyjádření skrze psaný text. O rakovině napsala knížku a měla v plánu napsat i druhou. To už ale nestihla...

Fotogalerie
12 fotografií