Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hrdinové klasické vánoční romance Láska nebeská: Takhle se změnili za 16 let po premiéře

/
  • Hrdinové klasické vánoční romance Láska nebeská Takhle se změnili za 16 let po premiéře.
    21. prosince 2019 ● 17:56

    Když byl v listopadu roku 2003 do kin uveden film Láska nebeská, asi nikdo nečekal, že se z něj brzy stane předvánoční televizní klasika. Po 16 letech už snad není nikdo, kdo by si Vánoce nespojil se zhlédnutím tohoto filmu. Jak se ale za tu dobu změnily životy jednotlivých herců? Klasická vánoční romantika se vysílá dnes v sobotu 21.12. od 21:35 na ČT1.

  • 1.

    Liam Neeson (67)

    Liam Neeson (67)
    Autor: Profimedia.cz

    Do srdcí fanoušků se zapsal jako Daniel, truchlící vdovec. Bohužel, stejnou zkušenost má i v osobním životě, když v roce 2009 jeho žena Natasha Richardsonová zemřela po pádu na lyžích. Neeson ale nic nevzdal a pořád platí za uznávaného herce. V kariéře se objevil v takových velkofilmech jako Hvězdné války nebo Batman od režisérské hvězdy Christophera Nolana. Nejznámější je ale asi filmovou sérií 96 hodin, kde řeší únos svých blízkých.

  • 2.

    Alan Rickman (†69)

    Alan Rickman (†69)
    Autor: Profimedia.cz

    Představitel záletníka Harryho, který ve filmu flirtoval se svojí sekretářkou, přestože měl ženu a dvě děti, už bohužel není mezi námi. Rickman zemřel v lednu 2016 po neúspěšném boji s rakovinou slinivky břišní. Brit byl charismatickým hercem, kterého si diváci budou nejvíce pamatovat jako profesora Snapea ze série filmů o Harrym Potterovi nebo teroristu Hanse Grubera ze Smrtonosné pasti.

  • 3.

    Emma Thompsonová (60)

    Emma Thompsonová (60)
    Autor: Profimedia.cz

    Právě ona si zahrála Karen, Harryho ženu. O Thompsonové se tvrdí, že je jednou z nejtalentovanějších britských hereček vůbec. Pravidelně se objevuje v divácky oceňovaných snímcích: rovněž hrála například v Harrym Potterovi, známá je také jako filmová šéfka tajné organizace bojující s mimozemšťany a nazývající se Muži v černém. Pečlivě si chrání soukromí a vyhýbá se skandálům.

  • 4.

    Colin Firth (59)

    Colin Firth (59)
    Autor: Profimedia.cz

    I tomuto britskému elegánovi se podobně jako Neesonovi stalo to, co jako spisovatel Jamie Bennet hrál ve filmu. Firth, mimo jiné držitel Oscara i Řádu britského impéria, nedokázal překousnout manželčinu nevěru s jejím kamarádem z dětství. S Livií (50) se tak rozloučil po 22 letech, přestože platili za jeden z nejstabilnějších párů showbyznysu. Naštěstí alespoň Colinova herecká kariéra pořád vzkvétá…

  • 5.

    Hugh Grant (59)

    Hugh Grant (59)
    Autor: Profimedia.cz

    Oblíbený hrdina romantických komedií, který v Lásce nebeské ztvárnil premiéra, je, zdá se, za zenitem. V úspěšnějším filmu si od té doby nezahrál, navíc sám přiznal, že na podobný typ rolí je už moc tlustý a starý. Poslední dobou je jeho zálibou spíše trávení času na sociálních sítích, kde rád kritizuje všechno možné…

  • 6.

    Rowan Atkinson (64)

    Rowan Atkinson (64)
    Autor: Profimedia.cz

    Ve filmu se sice jako prodejce šperků Rufus objevil pouze ve vedlejší roli, přesto na něj nelze zapomenout. Atkinson, mimo jiné fanoušek rychlých kol a vlastník několika supersportovních vozů, už byl v době natáčení hvězdou díky roli neumětela Mr. Beana. Z té žije dodnes, i když si tu a tam střihne i něco jiného. Za zmínku určitě stojí filmy o Johnnym Englishovi, které jsou parodií na Jamese Bonda.

  • 7.

    Keira Knightleyová (34)

    Keira Knightleyová (34)
    Autor: Profimedia.cz

    Zdá se to až k nevíře, ale i když se herečka v Lásce nebeské zaskvěla jako mladá nevěsta, snad ještě větší slávu získala díky roli ve filmové sáze Piráti z Karibiku, jejíž první díl vyšel ve stejném roce. Keira se objevila ještě v dalších pokračováních Pirátů a pravidelně hraje ve velkorozpočtových snímcích.

  • 8.

    Billy Bob Thornton (64)

    Billy Bob Thornton (64)
    Autor: Profimedia.cz

    Jeden z mála herců Lásky nebeské, který není Brit, ale Američan – mj. exmanžel Angeliny Jolieové. Ve filmu si zahrál amerického prezidenta a zdálo se, že má našlápnuto k úspěchu. Ve stejném roce mu ještě vyšla drzá komedie Santa je úchyl, ale od té doby se ne a ne pořádně prosadit. Jedním z mála výraznějších snímků, kde měl Billy větší roli, je Soudce, ale ten spatřil světlo světa už v roce 2014…

  • 9.

    Bill Nighy (70)

    Bill Nighy (70)
    Autor: Profimedia.cz

    Herecké eso, které si dokáže ukrást pozornost, kdykoliv se na plátně objeví. Přestože jeho poslední filmy nejsou tak kladně hodnoceny, Bill se hodně angažuje v divadle, kde je považován za výjimečného. V Lásce nebeské ztvárnil drzého rockera, objevil se ale třeba i v Harrym Potterovi, Pirátech z Karibiku, Stopařově průvodci galaxií či zombie komedii Soumrak mrtvých. Pořád jede naplno, příští rok mu vyjdou dva filmy.

  • 10.

    Olivia Olsonová (27)

    Olivia Olsonová (27)
    Autor: Profimedia.cz, archiv Blesku

    Jako desetiletá Joanna Andersonová ve filmu perfektně vystřihla slavnou píseň All I Want for Christmas is You z roku 1994 od Mariah Careyové (49), kterou rádia hrají dokola každým rokem před Vánoci. Olivia se nikdy nevymanila ze stínu této role, přestože mj. soutěžila v pěveckém klání X Factor (ale nevyhrála). „Lidé pořád čekají, že budu ta desetiletá holčička, je to vtipné,“ říká.

  • 11.

    Thomas Brodie-Sangster (29)

    Thomas Brodie-Sangster (29)
    Autor: Profimedia.cz, archiv Blesku

    Další herec, který se v Lásce nebeské prosadil v dětské roli. Jako Sam se stal útěchou ovdovělému spisovateli Danielovi. Na rozdíl od Olivie se Thomas dokázal dostat trochu dál, fanoušci jej znají například z Hry o trůny či seriálu Godless s westernovou tématikou, který produkuje Netflix.

  • 12.

    Martine McCutcheonová (43)

    Martine McCutcheonová (43)
    Autor: Profimedia.cz

    Ve filmu skončila jako Tiffany šťastně, když se do ní zamiloval samotný premiér. Realita je ale krušnější: Martine už v žádném větším filmu po Lásce nebeské nehrála, střídavě se zkoušela prosadit i jako herečka či bavička. Navíc ji trápí syndrom chronické únavy, kterou jí před léty způsobila lymská borelióza.

  • 13.

    Laura Linneyová (55)

    Laura Linneyová (55)
    Autor: Profimedia.cz

    Na plátně hrála nesmělou a tajně zamilovanou ženu Sáru, v reálu ji však snímek vystřelil ke hvězdám. Od jeho uvedení sbírá totiž jednu cenu za druhou. Laura má na kontě americké televizní ocenění, dvě ceny Emmy, třikrát byla nominovaná na ocenění udělované filmovou akademií. Naposledy se zviditelnila ve snímku Sully: Zázrak na řece Hudson, kde hrála manželku hrdinného kapitána letadla.

  • 14.

    Andrew Lincoln (46)

    Andrew Lincoln (46)
    Autor: AMC, Archiv Blesku

    Ztvárnil roli Marka, divákům v hlavě asi nejvíce utkvěla scéna, kdy díky cedulím odhalil ve svatebním videu, co skutečně cítí k nevěstě, kterou si měl brát jeho nejlepší kamarád. Co se týče jeho profesní kariéry, ta po filmu upadla do průměru, opět ji ale nakopl v roce 2010, kdy se začal natáčet populární seriál Živí mrtví, v němž Andrew působí dodnes.

    Fotogalerie
    15 fotografií

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

Pollo: Film jsem nikdy neviděl. Asi to letos napravím.

(23. 12. 2019 06:16)

synchtora: 𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

(22. 12. 2019 10:49)

odetka: To vás rozhodí taková kravina? Je to chyba, ale že by byla neomluvitelná?

(21. 12. 2019 20:25)

anniee22: Role Martine McCutcheonová se jmenovala Natalie, ne Tiffany, nezlobte se ale taková chyba je neomluvitelná

(21. 12. 2019 18:08)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy