Grázl za volantem audiny, který se pražskými ulicemi řítil až 170km rychlostí, podle zjištění policie měl k úprku své důvody, a to vyslovené dva platné zákazy řízení, protože už v minulosti již několikrát policii ujížděl navíc pod vlivem drog

Přesto mu nic nezabránilo, aby ve čtvrtek 19. prosince opět usedl za volant a poté, co způsobil dopravní nehodu v pražských Hájích, začal před policií ujíždět. „Policisté ihned informovali ostatní hlídky v okolí, které jim jely na pomoc. Během pronásledování řidič projel několik křižovatek na červenou a v ulici Přátelství najel na kruhový objezd v protisměru. Při manévrech na Štěrboholské spojce pak způsobil další nehodu, ale ani to ho neodradilo a dál pokračoval v nebezpečné jízdě,“ popsala tisková mluvčí Violeta Siřišťová.

Náraz do stromu a útěk

Dramatické pronásledování skončilo až v Dolních Počernicích, kde řidič nezvládl řízení a narazil do stromu. „Ani to ale nebyl konec, řidič začal před policisty utíkat, a proto přišel na řadu varovný výstřel. Po pár metrech podezřelého doběhli a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi,“ uvedla Siřišťová.

Po zadržení mu policisté sdělili, čeho se dopustil. „Je podezřelý z trestných činů maření úředního rozhodnutí a vykázání a obecného ohrožení. Za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Dopravní policisté s ním budou také projednávat dopravní nehody, které při nebezpečné jízdě způsobil,“ řekla policejní mluvčí.

„Jestli byl řidič pod vlivem drog i v tomto případě, se zjistit nepovedlo, jelikož odmítnul test na drogy,“ dodala nakonec Siřišťová. Vyšlo také najevo, že hlídce ten den ujížděl už několik hodin předtím a že má v lednu 2020 nastoupit do vězení!

Hledají svědky

V červnu 2020 pak policisté vyzvali svědky nebezpečné jízdy, aby se přihlásili. „Kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod žádají všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité,“ doplnila Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Takhle ujížděl policistům grázl v tmavé audi! Ohrožoval při tom ostatní řidiče, některé i naboural. Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií