Monitory jsou umístěny u odbavovacích strojků na jízdenky, v případě přestupní stanice na začátku chodby. Po zkušebním provozu, který má trvat půl roku, plánuje dopravní podnik tabule instalovat i do dalších stanic, informoval v tiskové zprávě.

Každý monitor je nastaven individuálně pro každou stanici metra. „Chceme poskytovat cestujícím co nejvíce užitečných dopravních informací, aby jejich cesta pražskou MHD byla co nejplynulejší, nejkomfortnější, ale také bezpečná a bez zbytečného běhání po eskalátorech či schodech ve stanicích metra," uvedl primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Na tabulích se lidé dozvědí také aktuální informace o omezeních či přerušeních provozu, případně další upozornění.

Novinky už v létě

Dopravní podnik ve spolupráci s organizací ROPID, která plánuje pražskou hromadnou dopravu, v červenci začal ve vybraných stanicích metra testovat nový navigační systém. Východy z metra ve stanicích I. P. Pavlova, Nádraží Holešovice a Náměstí Míru jsou značeny podobně jako na dálnici - písmenem E jako exit a číslem.

Pražské metro denně přepraví přes milion cestujících. Soupravy na všech třech linkách metra jezdí ve špičkách každé dvě až čtyři minuty, každých pět až deset minut mimo nejvytíženější časy.