Před třetí ráno se na tísňovou linku ozvalo naléhavé volání: Do obchodního centra Arkády Pankrác se někdo vloupal, okamžitě přijeďte! Policisté hned vyrazili na místo. „Skupina osob v černém oblečení a v kapucích se vloupala do klenotnictví a hodinářství, kde odcizili velké množství hodinek a šperků,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podle informací Blesk.cz si gauneři vzali na paškál rodinné klenotnictví Dušák a klenotnictví a hodinářství Allure. Kriminalisté jsou stále na místě a zajišťují stopy, škodu zatím vyčíslili na pět milionů, to ale podle mluvčí nemusí být konečné číslo. Za krádež vloupáním, při níž vznikla škoda velkého rozsahu, hrozí pachatelům až desetileté vězení.

Není to přitom poprvé, co na Arkádách někdo vyloupil klenotnictví. Před devíti lety, na Nový rok 2011, se do obchodu vloupali dva muži a jedna žena. Ochranku odlákali pomocí světlic, které spustily požární alarm, a pak ukradli hodinky za pět milionů. Na další milion pak obchodní centrum vyčíslilo škody za rozbité výlohy a zničené vybavení centra.

Fotogalerie
9 fotografií