Sebastian H. projížděl 5. prosince před osmou večer autobusem Michelskou ulicí, když si u zastávky Jemnická všiml netypického „cestujícího“. Před autobusem linky 150, který čekal na zastávce a měl namířeno na Želivského, stál úplně nahý muž! Sebastian vytáhl telefon a kuriózní situaci natočil. 

Řidič mezitím volal na dispečink DPP a oznámil, že na zastávce pobíhá naháč. „Oznámil, že v prostoru zastávky Jemnická pobíhá nahý muž, který s někým zápasí,“ popsala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Šofér požádal o preventivní asistenci strážníků, aby muž neohrožoval bezpečnost účastníků silničního provozu. „Uvedl však, že bez problému může pokračovat v jízdě,“ dodala Řehková. Dispečer pak hned volal na linku městské policie. „Po příjezdu strážníků na místo se zde již nacházela hlídka Policie ČR, která celou situaci řešila a nepožadovala od strážníků žádnou součinnost,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Policisté na místě podivína pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali. „Muž byl pod vlivem drog, testy byly pozitivní na amfetamin a metamfetamin,“ vysvětlil pravděpodobnou příčinu jeho řádění policejní mluvčí Jan Daněk. Muž skončil na psychiatrické klinice Všeobecné fakultní nemocnice a je podezřelý z přestupku.

Video
Video se připravuje ...

Zfetovaný naháč na Mikuláše řádil v Michelské ulici. Skončil na psychiatrii. Sebastian Hykš

Fotogalerie
5 fotografií