Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Osobní trenérka trpěla závratí: Lékaři jí našli nádor o velikosti pomeranče na mozku

Autor: jžk - 
15. prosince 2019
19:55

Nichole Batesové diagnostikovali rakovinu v červenci tohoto roku. Zatímco jí odstraňovali nádor, byla vzhůru a povídala si s lékaři. Osobní trenérka, do té doby naprosto zdravá a ve formě, to nevzdala a dnes už zase trénuje v posilovně!

Podezření, že s ní něco není v pořádku, pojala instagramová influencerka a osobní koučka Nichole, když začala trpět závratěmi a nevolností. V červenci se odhodlala vyhledat lékařskou pomoc. Ani v té nejhorší noční můře by ji však nenapadlo, že by mohla mít rakovinu.

Na přední levé části jejího mozku lékaři nalezli astrocytom, což bývá nejčastější typ gliomu (nitrolební nádor, pozn. red.). Odstranit 85 % celkového objemu nádoru se podařilo po desetihodinové operaci, při které musela být Nichole vzhůru. Od té doby podstupuje chemoterapie, které odstraní zbytek rozlézajícího se nádoru. Astrocytom zmutoval a neustále se rozvíjel, avšak léčbou ozařováním a chemoterapiemi jde dobře odstranit. Nichole je navíc mladá a v dobré kondici, takže nikdo nepochyboval o jejím uzdravení.

Žena si toho z operace příliš nepamatuje. „Musela jsem reagovat na pokyny chirurga,“ vzpomíná na zákrok, u kterého bylo nutné, aby byla vzhůru. Umožňuje to totiž lékařům lépe zjistit, která část mozku ovládá funkce, jako je řeč a motorika, aby se jim mohli vyhnout a nedošlo k jejich poškození.

„Nádor se nacházel na přední levé straně mojí hlavy a ovlivňoval taky část mého mozku z čelního laloku částí mozku, které ovlivňují zrak, řeč a spoustu dalších důležitých funkcí,“ líčí svůj zážitek Nichole, pro kterou byla operace jedním z nejsilnějších okamžiků v životě. „Neodoperovali jen ty části nádoru, které byly v blízkosti těchto oblastí, aby je nepoškodili,“ dodává.

Usměvavá trenérka šíří svou pozitivitu a motivaci ke cvičení přes sociální síť Instagram. V roce 2018 dokonce soutěžila v kulturistice. Jeden z důvodů, proč vůbec začala pracovat ve fitness poradenství, je ten, že ráda pomáhá ostatním se posouvat. Po své zkušenosti s rakovinou však nyní chápe, že i ti nejsilnější jedinci můžou čelit těžkým životním situacím.

„Jsem silnější a statečnější, než jsem to o sobě kdy věděla!“ píše o sobě trenérka, která po měsíci chemoterapie zase pomalu najíždí na svůj starý cvičební režim. Pracuje na sobě třikrát týdně a nevzdává se – věří, že se jednoho dne zase dostane zpátky na svou váhu.

Zobrazit celou diskusi