Mladá herečka Tereza Vítů (26), známá především z nekonečného nováckého seriálu Ulice, se na internetu rozohnila kvůli „dobře míněným radám“ (nejenom) své maminky. „Prosím, dost! Tohle nepochopím. Hodně lidí vidí výchovu vašich dětí jinak, vaši známí, kamarádi, tchýně i úplně cizí lidi. Horší je ale přehnaná kritika od nejbližších - a to vašich rodičů, a zejména pak od vašich mám,“ zlobila se.

„Nejedna kamarádka se mi svěřila, že v období, kdy její miminko špatně usíná, hodně pláče, často se budí, jí její máma říká věty typu jako: ‚Takový vy jste nebyli, prostě jsme vás položili do postýlky a spali jste‘, ‚Po kom to to dítě má?‘, ‚Vy jste takhle nikdy nebrečeli!‘ a tak dále. Proč? Proč tyhle věty, které ničemu nepomůžou a jen můžou ještě víc rozhodit už takhle bolavé srdce prvorodičky? A samozřejmě, že to rozhazuje ještě víc od mámy, protože snad každá žena, kterou jsem poznala, chce dokázat své mámě, že mateřství zvládá a že je dobrá.“

Podle Vítů, která kromě hraní v seriálech ještě exceluje na prknech divadel v mnoha muzikálech, je takovéhle tvrzení především mylné. „NENÍ TO PRAVDA!! Jen si to nepamatují. Protože lidská mysl je náramně shovívavá a pamatuje si hlavně ty hezké chvíle a to špatné většinou uloží až někam hodně hluboko. Jasně, že byly noci, kdy se spíš nespalo, než spalo. Kdy si jako mladé mámy neuměly vysvětlit, co je špatně, a proč vás nebo vaše sourozence nemůžou utišit. A pokud je to vyřčené jen jako poznámka, která nemá ublížit, věřte, že i tak se zavrtá hluboko do duše vaší dcery a tam hlodá a prohlubuje pocit selhání,“ mentoruje půvabná brunetka.

Na instagramu sdílela fotku své maminky jakožto prvorodičky, a jako by jí z oka vypadla, ta podoba je vysloveně zarážející. „Děkuju svojí mamce, že si je vědomá, že zkušenost je nepřenosná, a že ve mně nevzbuzuje tyhle pocity. I když vlastně taky sklouzávala ke strachování se o to, že když ho budu uspávat v nosítku, tak už nikdy jinak neusne... Takže, prosím, všechny čerstvé babičky, buďte tu pro své dcery, ale buďte trochu opatrné v soudech a prohlášeních.“

Jak se vzápětí ukázalo, i tentokrát představitelka zákeřné Aleny z Ulice svou rozzuřenou esejí uhodila hřebíček na hlavičku. Tento „babičkovský nešvar“ se totiž dotýkal většiny jejích followerek. „Musím to dát přečíst své mamince, myslím, že se v tom uvidí… I když ty rady nemyslí zle,“ objevilo se například v komentářích.

VIDEO: Takhle Tereza Vítů představila svou postavu v Ulici 

Video
Video se připravuje ...

Seznamte se! Nová tvář seriálu Ulice pořádně zamíchá kartami. Adam Balažovič

Fotogalerie
29 fotografií