Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dozorce zakryl dceru vlastním tělem! Zemřel, dívce zachránil život

Autor: VaB - 
10. prosince 2019
22:56

Běsnění Ctirada V. (†42) v ostravské nemocnici si vyžádalo šest zmařených životů. Zbraní tady zastřelil několik pacientů, mezi nimi byli i dva příslušníci vězeňské služby, kteří šli navštívit svého doktora. Jeden z nich obětoval svůj život pro svou dceru!

V úterý došlo v Ostravě k tragédii, na kterou nebyl nikdo psychicky připravený. Muž, který si myslel, že je nemocný, přišel do nemocnice a po chvilce začal bezhlavě střílet do lidí. Pět jich zastřelil na místě, šestá oběť zemřela při operaci. 

Mezi zastřelenými jsou i dva příslušníci Vězeňské služby České republiky. Smutnou informaci potvrdila v úterý večer ministryně spravedlnosti Marie Benešová. „Je to pro nás nesmírně zarmucující zpráva,“ uvedla Petra Kučerová, mluvčí Vězeňské služby.

Jeden ze zabitých pracoval ve vazební věznici v centru Ostravy jako řidič, druhý pak ve věznici v Heřmanicích. Prvním z nich je podle Deníku Petr Š., ten přišel do nemocnice na kontrolu se zlomenou nohou. 

Hrdinský čin! 

„Je to obrovská tragédie. V Kyjovicích stavěli s manželkou, která je lékařkou, rodinný dům,“ řekl Deníku.cz jeden z kamarádů. Nepotvrzená informace Deníku uvádí, že měl do nemocnice přijít se svou sedmnáctiletou dcerou. Té svým statečným činem údajně zachránil život. „On měl být tím mužem, který se před střelbou postavil před dceru, a tím ji zachránil,“ dodal zdroj Deníku. Kdo byl druhý „bachař“, není zatím známo.

aquarie ( 11. prosince 2019 12:50 )

Je mi to moc lito, opravdu smutne.. Devce bude zit s tim, ze jeji tatinek byl hrdina, ale uz navzdy bez nej, musel to byt fajn chlap. Me zemrela maminka tezkou nemoci, chybi mi, taky uz jsem se nestihla rozloucit, ale nebyl to sok a hlavne uz jsem byla pres dvacet let dospela, ztratit rodice v mladem veku je horsi. Je mi jisteze lito i ostatnich, kterym udalost ublizila.

ljubaa ( 11. prosince 2019 11:35 )

To je asi instinkt - člověk kdyz je nebezpečí, tak chrani své blízké a zejména děti. Nepremýšlí, že pri tom muze zemrit...

PavelSki ( 11. prosince 2019 09:12 )

Templ: Těžké, moc, i tak...
Když by šli jako ochranka někoho s možným nebezpečím, byli by ve střehu. Nebo, když je potencionální hrozba vzpoury či útoku od vězně. To jsou také ve střehu.
Ale v nemocnici, kde jsou v úplně jiném rozpoložení, tak během vteřin je i pro zkušeného cvičeného borca se včas do nečekané situace dostat. Prostě něco takového vůbec nečeká. A nikdo nemůže být 24 h. denně ve střehu, to by mu z toho za pár měsíců jeblo.
To, že stačil reagovat alespoň vlastním tělem před dcerou, za to zaslouží maximální obdiv a uznání.

Radim Myn ( 10. prosince 2019 23:32 )

smutné..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání