Známý český zpěvák a producent Milan Drobný svou hudební dráhu zahájil v kavárně Vltava, kde hrál s budoucí hudební legendou Karlem Gottem, bývalým spolužákem z konzervatoře. Společně se také přesunuli do divadla Semafor, kde nahradili Waldemara Matušku (†76). V Drobném viděl Jiří Suchý (88) s Jiřím Šlitrem (†45) velký talent, a dokonce mu napsali jeho první velký hit, dnes již notoricky známou Písničku pro kočku. Milan Drobný koncertuje mimochodem dodnes a za svou kariéru stihl vydat už patnáct alb. Mimo jiné také v roce 1994 obdržel Platinovou desku od firmy Supraphon za dva miliony prodaných nosičů.

S Karlem vždycky platili za blízké přátele, jejich kamarádský vztah však dostal vážné trhliny ve chvíli, kdy se Karel oženil s Ivanou. Drobný poté několikrát poslal do médií informace, které dnes již vdově po slavném umělci nebyly zrovna po chuti. Nejprve ji obvinil, že zpěváka odřízla od jeho přátel a kontroluje jeho telefon, poté veřejně hovořil o Karlově zdravotním stavu, když bojoval s rakovinou mízních uzlin, a nakonec šokoval prohlášením, že Ivana svého manžela bije!

Za prapůvodce sporu pak označil Slavíkova bývalého řidiče Oldřicha Havránka (†78), letitého partnera Gottovy sestřenice Hanky. „Olda mi přísahal, že Ivana Karla mlátí a že jsem jedinej, kdo s tím může něco udělat. Tak jsem podle toho reagoval,“ vysvětloval Drobný v knize Náš Karel, co vyšla k výročí jeho osmdesátin.

V té době už byl Gott v pokročilém stadiu akutní leukemie a jeho čas se kvapem krátil, a tak ho jeho slova dost zasáhla. Ústy své mluvčí vzkázal bývalému kamarádovi, aby neurážel jeho rodinu a přestal na něm parazitovat! „Karel Gott Vám vzkazuje, že je vámi naprosto zhnusen a chce se mu z vás zvracet. Extrémně lituje toho, že si vás pozval domů, do svého soukromí. Jste pro něj největším zklamáním v životě,“ nešetřila Aneta Stolzová (37) silnými slovy. Před Slavíkovým skonem se však oba muži přece jenom stihli usmířit.

Milan Drobný mu dokonce ke krásným osmdesátinám složil písničku mapující jejich přátelství, přestože na oslavu jako takovou přijít nesměl. „S velkým orchestrem jsem pro něj ale napsal a nazpíval árii. Je v tom vyjádření, jak mě přivedl ke zpívání, konzervatoři a Semaforu. Pointu uslyší jen on, pro nikoho jiného to není,“ prozradil Blesku spiklenecky.

Nad Karlovou rakví došlo k symbolickému smíření i s vdovou. Přestože to nejspíš nikdo nečekal, přece jenom byl pozván na zádušní mši do katedrály sv. Víta. Ivana totiž chtěla mít na posledním rozloučení se svým mužem všechny, které měl Karel během svého života rád... „Jsem rád, že zvítězil rozum,“ prohlásil pak Drobný pro Extra.cz.

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit ji můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Drobný zveřejnil svůj dárek Gottovi: A poslal mu mafiánský vzkaz!

Video
Video se připravuje ...

Drobný zveřejnil svůj dárek Gottovi: A poslal mu mafiánský vzkaz! Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
64 fotografií