„Dokud byla voda, mohl jsem suchá sousta lépe polykat. Ke konci už to bylo o vůli,“ popsal svůj boj se sladkým nákladem Němec. Ustavující český rekord je zároveň výzvou pro soupeře, aby se se stejnou pochutinou a výsledným časem poprali. Přítomné obecenstvo, ale i lidé na sociálních sítích mohli zároveň tipovat, za jak dlouho cukroví zmizí v útrobách Maxijedlíka. 

„Kdo se trefí nejblíž výslednému času, může se těšit na degustační večeři pro dva,“ slíbil Kováč. Ten potrápil vyhlášeného jedlíka už začátkem roku, kdy na něj ve svém brněnském podniku Bonjour políčil 50 tatranek v limitu pěti minut. Maxijedlík bojoval jako o život, spořádal jich 38!

Snědl i smradlavou rybu

Maxijedlík zvládl letos na Extreme food festivalu v Olomouci i pojídání nejsmradlavějšího jídla na světě, zvané Surströmming, což je fermentovaný sleď z Baltského moře. Jedná se v podstatě o kvašenou rybu slané chuti a velmi silného zápachu. Němec jako jediný snědl celou konzervu a získal 1. místo.

Fotogalerie
7 fotografií

Rekordy Maxijedlíka Jaroslava Němce

Redakce Blesku – zopakování slavného filmového souboje Vladimíra Menšíka s bernardýnem Bohoušem. Němec zvládl s nadhledem celé menu o 11 chodech, kterým slavný herec umořil nešťastné zvíře i s jeho majitelem.

světový rekord – natvrdo vařené vejce – 24,5 za dvě minuty

bramboráky – 1 kg za 4 minuty a 20 sekund

švestkové knedlíky – 35 za čtyři minuty a čtrnáct vteřin

steaky – 888 gramů za pět minut

Video
Video se připravuje ...

Maxijedlík Jaroslav Němec spořádal kilo vánočního cukroví za 7 minut TV Blesk Zdeněk Matyáš