Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

David ubil kladivem otce, který týral jeho mámu: Za vraždu skončil ve vězení

Autor: rc - 
8. prosince 2019
15:54

Před soudem v sobotu stanul David z Galanty, který před dvěma lety brutálně zavraždil svého otce. Soud mladíka, kterému v době činu bylo pouhých sedmnáct let, poslal na dva roky za mříže. David ve výpovědi uvedl, že otec dlouhodobě týral jeho i jeho matku. Mladík svého otce ubil kladivem a posléze ho sedmnáctkrát bodl kuchyňským nožem.

Před dvěma lety městečkem Galanta ležícím na Slovensku otřásla brutální vražda. Sedmnáctiletý David B. tam zavraždil svého otce a posléze se sám udal na policii. „Službu konajícímu policistovi řekl, že zabil svého otce. Bylo započato vyšetřování pro obzvlášť závažný zločin vraždy,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Martina Kredatusová. Tehdy sedmnáctiletý mladík tvrdil, že už se nemohl dále dívat na to, jak jeho otec psychicky týrá jeho matku. „To, co jsem si prožil, si neprožije každý, nemůžu to nazývat dětstvím,“ uvedl pro TvNoviny.sk David.

Ten v osudný večer v září roku 2017 se údajně probudil poté, co uslyšel matčin pláč. „David slyšel doma mámu zase plakat, ve zkratkové chvíli vzal bourací kladivo a otce usmrtil, po letech velmi těžkého a intenzivního týrání,“ uvedl pro slovenskou televizi TV JOJ chlapcův obhájce Daniel Lipšic. David se proto rozhodl jednat. Vzal kladivo a svého otce umlátil. Posléze mu ještě zasadil sedmnáct ran kuchyňským nožem. „Byl to mimořádně vystupňovaný afekt, který takto zhodnotil nejrenomovanější znalecký ústav na Slovensku,“ uvedl Lipšic pro Topkys.sk s tím, že David ten večer pil.

To, že otec svého syna a manželku týral, potvrdili i sousedi. „Víte, podle mě bránil mámu. Je to její jediný syn. Jak jsem říkala, je to dobrý chlapec, i proto se šel sám udat. Bránil ji, protože muž ji často bil,“ uvedla tehdy sousedka. „Je to slušný a dobrý chlapec. Můj vnuk se s ním přátelí, znám ho, vyrůstal tu,“ uvedla další obyvatelka města. „Často byl v tom domě křik, a to pořádný. Nejsem odtud, takže lidi, co tam žijí, neznám, ale takřka každý druhý den tam byl pořádný cirkus,“ uvedl muž, který bydlí v nedaleké ubytovně.

Soud Davida nejprve odsoudil ke čtyřem letům za mřížemi. Proti rozsudku se však odvolal a před soudem znovu stanul v sobotu, kdy soudce rozsudek snížil na dva roky. Na svobodě by však mohl být už za rok a půl. „Chtěl bych nejprve říci, že mi je opravdu líto, že jsem musel zajít až tak daleko,“ litoval jsem svého činu před soudem David.

kinki ( 10. prosince 2019 15:55 )

Vysvetli ten vyraz, prosim??? No, ak to ma znamenat pohrdanim Slovakov, tak mi vysvetli pre mna nepochopitelne spravanie Cechov.Za premiera svojej krajiny si zvolite slovenského STB-aka, do poroty miss, sid ate prepitu Gottovu, ktora by sa skor hodila do poroty miss hospoda.....atd. Takze na tvojom mieste by som si rozmysel nad kym ohrnat nos. Ale prax zvycajne ukazuje, ze toto robia zakomplexovani ludia, co v zivote nic nedokazali a su niemand-i.

europa ( 9. prosince 2019 06:33 )

Roztomilý tatínek. Škoďál za živa, škoďá i po smrti. Škoda ho není. Klukovi ať dá prezident milost. Držím palce

Silvia27 ( 8. prosince 2019 23:46 )

si q...­.o..­..q.­....­.o..­..t

Silvia27 ( 8. prosince 2019 23:43 )

***

papik ( 8. prosince 2019 20:08 )

Případ prohlásit za nutnou sebeobranu, a kluka propustit, protože k tomu určitě v takové situaci došlo. Kdyby je chlap roky nemlátil (a určitě chlastal jak duha), tak by se nic takového nestalo. A že se jho máma včas nesbalila, za to taky nemůže. Do 18 je prostě člověk na rodičích existenčně závislý ať chce nebo ne, a ti by se podle toho také měli chovat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání