Mall.cz má stánek na jarmarku.
Autor: Blesk

Dílničky s Kroužky.cz

Aby nebyla nuda, jsou pro všechny děti připraveny kreativní dílničky s Kroužky.cz. „Naši lektoři si s dětmi povídají třeba o tom, odkud k nám přišel adventní věnec a jakou symboliku mají svíčky na něm. Jeden takový si pak mohou vlastnoručně vyrobit. A nejen to. Třeba i kolíčkové jmenovky na dárky, lucerničky na betlémské světlo a mnoho dalšího,“ popisuje výkonná ředitelka Kroužků Jitka Fritzová. Záleží jen na tom, kolik času chtějí a budou moci na dílničkách strávit. „S sebou nepotřebují nic kromě dobré nálady, o zbytek se postaráme,“ slibuje Fritzová. Do dílniček můžete zavítat v sobotu i v neděli mezi 10:00 až 18:00.

Malování se Sluníčkem a Mateřídouškou

Než si rodiče na Jarmarku nakoupí, jejich ratolesti si mohou každou sobotu a neděli až do 22. prosince mezi 10:00 až 18:00 trénovat šikovnost a potkávat nové kamarády ve vánočních dílničkách s časopisy Sluníčko, Mateřídouška a ABC. „Nemusejí si nic přinášet s sebou. Vše potřebné najdou u nás,“ řekla za redakce časopisů Jana Nováková. Jako podklady budou sloužit vystřihovánky, omalovánky, ale třeba i kvízy a hádanky z aktuálních čísel. Děti tak mohou napsat dopis Ježíškovi, vyrobit krabičku na sváteční sladkosti, betlém s krásně malovanými postavičkami a řadu dalších výrobků zejména z papíru. „Zapojení rodičů je povoleno,“ dodala Nováková.

Vymalujte si ozdobu

Co nesmí chybět na vánočním stromku? Přece typicky české ozdoby z foukaného skla. Firma Irisa vás zve na workshop, kde budete moci vytvořit vlastní křehké klenoty. Profesionální dekoratérka vás tu naučí vymalovat nejkrásnější ozdoby, které rozzáří váš Štědrý večer. „Koule, zvonky, špičky, to vše v mnoha barevných odstínech a v lesklém i matném provedení,“ zve návštěvníky majitel firmy Vlastimil Juřička. S připravenými dekoračními materiály, barvami, třpytivými posypy a pod vedením našich zkušených pracovnic to prý zvládne každý. A kdy se workshop koná? Příští neděli 15. 12. v 10:30 až 12:00, 13:30 až 15:00, 16:30 až 18:00.

Vyladit svátky s Bleskem pro ženy

Nejdůležitější je užít si Vánoce po svém, v pohodě a klidu. Tohle heslo razí i osazenstvo redakce Blesku pro ženy (BPŽ). Na Jarmarku Blesku proto třeba pro partu kamarádek, mámy s dětmi či bezradné muže připravilo program, se kterým svátky určitě zmáknete. „Téma na tuto neděli je balení dárků. „Všechen materiál na věnce i balení bude zajištěný, všechno, co návštěvníci vyrobí a zabalí, si také odnesou domů,“ upřesnila Marie Dvořáková z BPŽ. Ti, kteří si na Jarmarku koupí něco pěkného, mohou přijít a přímo na workshopu si nechat poradit, jak dárky co nejlépe zabalit. Na workshopy se můžete hlásit na jarmark.blesk.cz.

Ledová královna i čertovská svatba

Jaké by to byly svátky bez pohádek? Pro radost malých i velkých je se svým souborem Metropolitní divadlo Praha hraje princezna Angelina z filmové pohádky S čerty nejsou žerty Dana Bartůňková. Všechny děti zve na pohádkové příběhy Jak se čerti ženili (7. 12.) a Sněhová královna (15. 12.). „V představení máme nádherné kostýmy a dekorace, děti si s námi mohou zazpívat zhruba 15 písniček a na závěr se k nám na jevišti přidat,“ láká principálka. Představení začínají vždy v sobotu v 15:00.

Architekt Adam Gebrian, známý z pořadu Mall.tv Překvapivé stavby: Provedl návštěvníky Kotvou Z podzemí až na střechu!

Nejprve nepovažoval budovu Kotvy za nic výjimečného, ale to už neplatí. Architekt Adam Gebrian (40) včera odpoledne provedl obchodním domem desítky lidí a vysvětlil jim, proč na stavbu změnil názor. Zhruba padesát lidí netrpělivě čekalo před pódiem VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU. Nebylo divu. Díky tomu, že Blesk pořádá Jarmark právě v tomto v obchodním domě, dostali možnost podívat se i do veřejnosti běžně nepřístupných míst. A bylo na co se dívat. Zájemci si prohlédli například podzemní místnost pro zásobování se speciální točnou, bývalé zázemí pro prodavačky a vrcholem byl výstup na střechu Kotvy. „Kotva je dům, k němuž jsem měl dlouho neutrální vztah. Svůj názor jsem ale změnil a považuju ji za fantastický dům,“ popsal Adam Gebrian, známý zejména ze svého pořadu Překvapivé stavby na Mall. tv. „Měl jsem možnost prohlédnout si dříve při rekonstrukci Kotvu i v její původní podobě a odhalit geniální myšlenku otevřeného prostoru,“ řekl Gebrian. Kotvu postavila podle návrhu českých architektů manželů Věry a Vladimíra Machoninových švédská firma. Zákazníkům se jako největší obchodní dům v Československu otevřela v roce 1975.

Přesný program jarmarku pro tento týden najdete na adrese: JARMARK.BLESK.CZ!            

Fotogalerie
19 fotografií