Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dívka (†20) šla na banální operaci, z nemocnice se už nevrátila: Zabila ji vážná komplikace

Autor: rc - 
6. prosince 2019
18:07

Měla to být rutinní operace, Chloe se však už domů nevrátila. Dvacetiletá dívka byla převezena do nemocnice s bolestmi břicha. Lékaři zjistili, že má prasklé slepé střevo a musí jít okamžitě na sál. Po pár dnech byla propuštěna domů, nastaly však komplikace a Chloe byla znovu převezena do nemocnice. Lékaři ji však už nedokázali zachránit.

Koncem října minulého roku dostala Chloe Rideout pocházející z anglického města Coverack v hrabství Cornwall ukrutné bolesti břicha. Její otec Dave (52) ji proto vzal na pohotovost, kde lékaři zjistili, že má prasklé slepé střevo. Chloe měla ihned podstoupit operaci, ovšem nakonec strávila na nemocničním lůžku padesát hodin, než ji vzali na sál.

U dvacetileté dívky, která pracuje v hotelu a snila o tom, že bude cestovat, se poté začaly ukazovat známky sepse, lékaři ji však přesto propustili do domácí péče. Chloe ale začala mít bolesti, a tak její rodiče zavolali sanitku. Dívce však už nebylo pomoci.

O několik dní později zemřela na nemocničním lůžku. „Moje dcera šla do nemocnice na operaci slepého střeva a zemřela na sepsi. Jak si dokážete představit, jsme naprosto zničení a snažíme se pochopit, proč se to stalo,“ uvedla její máma Sharon pro britský deník The Sun.

„Nevěděli jsme, co je sepse, a kdybychom to věděli, tak by Chloe byla naživu,“ uvedl zdrcený otec Dave, který pracuje jako realitní agent. Rodiče se jen stěží vyrovnávají se smrtí jediného dítěte a rozhodli se, že založí kampaň, aby ostatní informovali o nebezpečí sepse. Založili proto stránku na Just Giving, kde prosí veřejnost, aby jim přispěli, a oni tak mohli rozjet kampaň.

Monikay ( 9. prosince 2019 13:20 )

tuto kampaň by měli spíš udělat doktorům, aby věděli

spania ( 7. prosince 2019 12:11 )

Chudák holka...Jak ji mohli s prasklým slepákem nechat doktoři 50 hodin bez pomoci,to nechápu.Co je to v té Americe za lékařskou péči?Každou chvilku teď čtu nějaký nepochopitelný zdravotní případ,který se tam stal.Člověk by si spíš myslel,že tam bude lékařská péče prvotřídní.

XYZ3 ( 6. prosince 2019 21:18 )

No prasklý slepák zas taková banální operace není...

j_dc_cv ( 6. prosince 2019 19:51 )

To jsem měl jako kluk. Cca v roce 1980. Byl jsem dítě a bál jsem se operace. Lhal jsem, že mě to už nebolí. Když se to nedalo vydržet byli jsme u doktorky a ihned do nemocnice. Do schodů mě táta nesl, svlekali mě ve výtahu k operačnímu sálu a hned mě kuchli.
Když bylo po všem, rodičům doktor řekl, že chybělo pár minut a bylo po mě. Střevo prasklé, zalita pobrisnice.

Stanley1000 ( 6. prosince 2019 18:42 )

Ruptura slepého střeva a 50 hodin čekání na operaci? Tak, buďto máte špatné informace, nebo to byla od doktorů promyšlená vražda. V takovýchto případech jde většinou doslova o vteřiny, neboť jakmile dojde k zánětu pobřišnice, je naděje na život značně ztížená. Takže za takových podmínek, jak zde bylo popsáno by přežil snad jen Superman

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání