Mikuláš v doprovodu čerta, čertice a dvou andělů přijeli po eskalátorech. Jakmile se na elektrických schodech objevili, okamžitě vzbudili velkou pozornost. Zvědavě po nich pokukovali nejenom dospělí, ale především děti. Těšily se, že dostanou nějaký ten dárek.

„Byly jste hodné? Tak písničku nebo básničku,“ řekl přísně čert. A hned se ukázalo, kdo má víc odvahy. Zatímco holčičky statečně recitovaly a prozpěvovaly, někteří klučinové se raději schovali za svoji mámu. Malému Tadeášovi (3) dokonce ukápla i slzička. „Měl plno odhodlání, ale nakonec utekl,“ usmívala se chlapcova máma Tereza. Potom ale všichni odcházeli rozesmátí. Z Mikuláše, andělů ani čertů totiž moc velký strach nešel. I když rohatí vyplazovali jazyky.

Děti si mohly vyrobit také andělíčka nebo čerta a přidat ho do nebe či do pekla. Třeba Mia Bella Zemanová (5) zvolila andělíčka. „Jsou hezčí, lepší a hlídají, aby bylo dobře,“ vysvětlila Blesku. Její brácha Šimon (9) naopak přispěl do pekla. „Čerti se mi líbí víc, protože jsou děsiví a zlobiví. To já jsem taky trochu,“ přiznal.

Děti dokázaly, že mají pro strach uděláno i před čerty. Spousta z nich je má dokonce raději než andělíčky. „Jsou to lumpové, ale bývá s nimi větší legrace,“ říkaly. A tak i ve velkém nebesko-pekelném klání na Jarmarku Blesku zvítězili papíroví čertíci, těch děti vyrobily do uzávěrky 17, andělíčků se sešlo 13. Ti živí si pak s dětmi zatančili na nebeskou i pekelnou hudbu, pohráli si s těmi odvážnými a popovídali o Vánocích.

Přesný program jarmarku pro tento týden najdete na adrese: JARMARK.BLESK.CZ!

Poprask v pátek 13. jen na jarmarku Blesku
Autor: Jarmark Blesku

Fotogalerie
47 fotografií