Vyplývá to z informací, které Blesk získal. „Jirka dělá u policie od roku 1992. Od té doby, co žije s Markem, to všichni u policie brali úplně v klidu,“ tvrdí důvěryhodný zdroj z jeho okolí. „Jak se ale stal šéfem dopraváků, tak dostal doporučení, aby v případě mediálního zájmu o jeho soukromí, s kým a jak žije, moc nemluvil a věnoval se dostatečně práci a poselství, které má,“ prozrazuje zdroj Blesku.

Taktně mlčí

A plukovník podle všeho přání svých nadřízených (evidentně šéfa policie, pozn. red.) zatím plní. Na dotazy ke svému soukromému životu i nedávné účasti v televizní show Výměna manželek, kterou absolvoval se svým registrovaným partnerem Markem (40), aby dokázali, že i homosexuálové mohou vychovávat děti, nereaguje. „Soustředím se na práci a na priority,“ vzkázal Blesku.

Jediný rozhovor, který zatím do této chvíle poskytl, byl pro Českou televizi. I v něm ale mluvil striktně jen o tom, čeho by chtěl ve své funkci docílit. O jeho soukromém životě a boji za práva homosexuálů nepadlo ani slovo.

Měl manželku a s ní dvě dcery

To, že ho přitahují muži, cítil Jiří Zlý už od puberty. Přesto se jednoho dne oženil. „Gabku jsem znal už delší dobu z party. A stalo se, že jednoho dnes přeskočila taková jiskra a zamilovali jsme se do sebe. I přesto, že jsem to o sobě věděl, tak jsem se dokázal zamilovat do ženy,“ rekapituloval Zlý svůj pozoruhodný život ve Výměně manželek. Pravdu o své orientaci ženě odhalil až po letech, kdy už byly na světě obě jejich dcery, jimž je dnes už 15 a 16 roků.

„Víceméně se opět přihlásila příroda, to tak prostě je. Zvažoval jsem to dlouho, měli jsme děti, ale ten pud byl prostě silnější než to, abych se s tím nějakým způsobem vnitřně ztrápil. Takže jednoho dne jsem jí to řekl.“ Vzala to prý velice dobře. „Proto se taky dodnes normálně stýkáme, navštěvujeme se, trávíme společně jako velká rodina svátky. Byla a je to skvělá ženská,“ ocenil.

Dcery od rozvodu prý bez problémů vychovávají ve střídavé péči. „Řada homosexuálů má manželky, rodiny a až pak jim dojde, že chtějí život prožít ve štěstí, a ne ve stresu. My se tak rodíme, za orientaci můžou chromozomy a neznám metodu, jak převychovat homosexuála,“ říká k věci partner Marek, jenž prý Jiřího dcery milerád přijal i za své.

Fotogalerie
9 fotografií