Středeční ráno se stalo velice smutným dnem pro manžela Moniky Potokárové, herce Roberta Rotha (47). V ten den totiž doprovodil půvabnou Moniku, s níž se tajně oženil letos na jaře, na její poslední cestu. Stejně tak utajený pohřeb se konal v časných ranních hodinách na jednom z košických hřbitovů.

„Chtěli to udělat v naprosté tichosti. Pohřeb se konal ještě před oficiálním otevřením hřbitova. Už v 6.45 hodin bylo po všem. O celém pohřbu vědělo jen minimum zaměstnanců hřbitova,“ prozradil slovenskému magazínu Nový Čas zdroj blízký rodině. Přitom krátce před sedmou hodinou bývá ještě tma, což ale k utajení jen přispělo.

Poslední sbohem dala herečce jen přibližně desítka lidí z rodiny a jejích nejbližších přátel. Ačkoli kolegové a samotné Slovenské národní divadlo (SND), kde Monika do posledních dní hrála, počítali s velkolepým rozloučením v Bratislavě, nestalo se tak. Před několika dny její rodina rázně rozhodla, že si takovou ceremonii nepřejí – což notně nasvědčuje spekulacím, že se křehká herečka ve zdejším ansámblu necítila zrovna nejlépe. Potokárovou prý velice trápila dusná atmosféra v SND, která tam panovala už od odvolání tehdejšího ředitele činohry Michala Vajdičky (43). „Monika Potokárová dala divadlu všechno, bohužel, všechno. Jsem hrdý a bylo mi ctí, že jsem byl jejím manželem,“ nechal se slyšet zničený Roth. Naznačil tak, co stálo za jejím rozhodnutím vzít si život? Umělkyně totiž velmi otevřeně vyjadřovala nespokojenost s narušenými vztahy v divadle, a jejímu duševnímu stavu nepřispívaly ani depresivní role, které jí byly svěřovány...
Fotogalerie
18 fotografií