Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vánoční jarmark Blesku: Noví prodejci, nové zboží, nová radost!

/
  • První střídání na vánočním jarmarku Blesku, první dopisy Ježíškovi!
    3. prosince 2019 ● 05:11

    Do vánočního městečka jarmarku Blesku zavítali noví prodejci. Ti se tu v následujících třech týdnech budou pravidelně obměňovat. Vždy se tu usadí buď na pondělí a úterý, na středu a čtvrtek, nebo od pátku až do neděle. Kdo tedy zavítá na jarmark opakovaně, pokaždé tu objeví něco nového. Včera přišli a dnes se na vás těší i tito šikovní prodejci se svou nabídkou.

  • 1.

    Jan Halamíček (31): Funkční stavebnice

    S dřevěnými stavebnicemi Pony, které se staví pomocí jednoduchých prvků, dorazil Jan Halamíček (31) z obce Vidče na Zlínsku. Nabízí několik sad, které se liší velikostí a počtem dílků. „Unikátní jsou v tom, že nejsou pouhým modelem, ale funkční hračkou. Děti si tak mohou vyrobit například koloběžku nebo motokáru, na kterých mohou opravdu jezdit,“ popsal Jan z rodinné firmy s téměř třicetiletou tradicí. Na jarmarku se objeví hned třikrát. „Jsme rádi, že tu můžeme vystavovat, je to tu opravdu moc pěkné,“ dodal.

    Jan Halamíček a jeho funkční stavebnice
    Autor: Blesk

  • 2.

    Rudolf Mende (55): Kosmetika z rašeliny

    S přírodní kosmetikou Bylineo je Rudolf Mende (55) z Brandýsa nad Labem na trhu teprve rok. Léčebné účinky má po pěti letech vývoje ale ověřené. „Naše výrobky jsou na bázi rašeliny, což je složka, která zvedá imunitu kůže a je hypoalergenní. Ideální je na jakékoli problémy s kůží,“ popsal Rudolf, který si vystavování na jarmarku vychvaluje. „Návštěvníkům chci ukázat, že jim naše produkty mohou pomoci, vyzkoušet si to ale musí každý sám,“ dodal.

    Rudolf Mende nabízí kosmetiku z rašeliny.
    Autor: Blesk

  • 3.

    Monika Březnická (41): Zdravé limonády

    Karáskovy limonády z Kladna na jarmarku představuje Monika Březnická (41). „Nejsou v nich umělá sladidla, barviva ani konzervanty, jsou pouze pasterovány,“ popsala. K mání je celkem šest příchutí limonád a čtyři druhy sirupů. „Ty se dají zalít jak studenou, tak teplou vodou, dospělí si je mohou vylepšit i nějakým alkoholem,“ dodala Monika. Mimo jednotlivé lahvičky nabízí také dárkové balení sirupů všech příchutí.

    Monika Březnická prodává sirupy a limonády.
    Autor: Blesk

  • 4.

    Marie Brothánková (40): Přípravky z mořského bahna

    Se dvěma značkami ze zahraničí zamířila na jarmark Marie Brothánková (40) z Prahy. „Prezentujeme chorvatskou firmu Olival z bylinek a Lepa Vida ze Slovinska. Ta vyrábí přímo u moře, takže máme produkty s bahnem a mořskou solí, které slouží k regeneraci po zranění a mají příznivé účinky na kůži a pohybový aparát,“ popsala Marie. Na jarmarku oceňuje, že nemusí mrznout někde venku. Může se tak zákazníkům o to příjemněji věnovat.

    Marie Brothánková a kosmetika z bahna či mořské soli
    Autor: Blesk

  • 5.

    Ježíškova kancelář pracuje naplno!

    Na jarmarku Blesku najdete také speciální Ježíškovu kancelář, kde děti i dospělí mohou posílat dopisy Ježíškovi. A hojně toho využívají! V doprovodu babičky přišel v pondělí Ježíškovi napsat Max Turé (3) z Prahy. O tom, co chce najít pod stromečkem na Štědrý večer, nemá nejmenší pochybnosti. „Přál bych si robota, co píská a uklízí, a taky velrybu. Ta by měla být plyšová a velká tak, aby se mi vešla do pokojíčku,“ vyjmenoval Max.

    Maxík si za pomoci babičky napsal o robota a velrybu.
    Autor: Blesk

    Za celou rodinu pak obstarává korespondenci Ježíškovi paní Milada (60) z Prahy. „Celkem pošlu sedm dopisů, za svoje dvě vnoučátka Elinku a Marečka a za vnoučata sestry, která jich má celkem pět. Všem je od dvou do deseti let, takže si sváteční atmosféru moc užívají,“ vysvětlila. „O tom, co si přejí, už ale vím i tak. Kluci touží po legu a holky po panenkách L.O.L.,“ řekla Milada, která má jako správná babička o všem přehled.

    Milada nesla poštu za celou rodinu.
    Autor: Blesk
  • 6.

    Kdy a kde?

    29. 11.–22. 12. 2019

    Vždy pondělí až neděle 9:00–20:00 OD Kotva (3. patro)

    VSTUP ZDARMA

    Jak se k nám dostanete: Metrem linky B, tramvajemi č. 6, 8, 15, 26 nebo autobusem č. 207. Vystupte na zastávce Náměstí Republiky. Pokud jedete vlakem, z Masarykova nádraží jděte ulicí V Celnici na náměstí. Z hlavního nádraží jsou to dvě zastávky tramvají, z autobusového nádraží Praha-Florenc jedna stanice metrem B. Pro motoristy jsou v Kotvě podzemní parkoviště s kapacitou 350 míst.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jarmark Blesku je v plném proudu. Podívejte se, jak jsme odstartovali svátky první adventní víkend. • VIDEO Ivan D. Hladík, Tonda Tran

    Fotogalerie
    59 fotografií

     

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy