Celý národ se skládal, aby Tomášovi a dětem pomohl udělat novou střechu nad hlavou. Tereza Pergnerová a její tým v tomto díle pořadu Mise nový domov zjistili, že na opravu domu jejich rozpočet stačit nebude a chybí neuvěřitelných 900 tisíc. Na sehnání však měli jen 10 dní, požádali tak o pomoc diváky. Učitel Tomáš, který si kdysi se svou manželkou vzal do pěstounské péče 4 děti a k tomu vychovali 4 vlastní, si pomoc jistě zaslouží. Dostane se mu jí?

Naštěstí existují lidé, jako je učitel Tomáš. Ten o svém životním poslání má jasno už od střední školy. Pomáhat dětem. A to i za cenu toho, že domů nepřinese velké peníze. Jeho odhodlání se promítá do celého života. Jak v práci učitele na základní škole, tak doma. S manželkou si proto ke svým čtyřem potomkům vzali do péče další čtyři.

Jsou to děti, které do dětských domovů odložili rodiče, protože se jim nehodily do jejich životního plánu. Tomáš s manželkou jim dali zázemí, domov, lásku a oporu. Tomáš ale nezapomíná ani na své žáky. Ve škole platí za přísného a férového chlapa, který děti bere na vandry do přírody. Snaží se jim předat to nejlepší, co zná – že přátelství, pomoc druhému a laskavost jsou pro život nejdůležitější.

Ještě před šesti lety velká rodina fungovala skvěle. Narodil se nejmladší Mikuláš, zabydlovali se ve svém skromném domku. Změna přišla jako blesk z čistého nebe. Nejdříve domek zaplavily povodně v roce 2013, záhy od rodiny odešla maminka. Tomáš zůstává na celou domácnost a výchovu dětí sám. Jeho přátelé ho však přesto nikdy neslyšeli stěžovat si. Jen rodina ví, že tatínek z důvodu stresu trpí chronickou nespavostí, ke které se přidávají další zdravotní problémy. Tomáš ale na sebe nemyslí. Jediné, na čem mu záleží, je šťastný život dětí doma a ve škole.  

Nový díl Mise nový domov sledujte už ve středu od 20:15 na Nově.

VIDEO: Mise nový domov: Učiteli pomáhala celá republika!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Učiteli pomáhala celá republika! TV Nova

Fotogalerie
11 fotografií