Poslanci, senátoři, hudebníci, osobnosti veřejného života i politici. Taková byla letos skladba hostů v Obecním domě. Pod jednou střechou se například sešel muzikant Petr Janda z Olympicu, poslanec Jaroslav Faltýnek (ANO), emeritní starosta a nyní místostarosta Prahy 3 Tomáš Mikeska (STAN), europoslanec Jan Zahradil (ODS) nebo senátorka a starostka Prahy 10 Renata Chmelová (VLASTA). Mezi hosty nescházela ani bývalá primátorka Adriana Krnáčová, která se svěřila se svými plány do budoucnosti.

Návrat na scénu

Exprimátorka, která na ples vyvedla svého nového přítele, připustila, že na politickém kolbišti ještě neřekla poslední slovo. Koncem letošního října se stala místopředsedkyní ANO v Praze 6, přičemž připadá v úvahu i její kandidatura do vedení pražského ANO. „Já bydlím v Praze 6. Je to jedna z největších městských částí, která potřebuje i jiný pohled na to, jak by se měla rozvíjet,“ odůvodnila svůj »návrat« do politiky zhruba po roce, kdy předala primátorský řetěz svému nástupci Zdeňku Hřibovi (Piráti). Vůči dění v Praze nicméně netečná nezůstala.

V plánu má především dohlédnout na zkvalitnění volnočasových aktivit. „Sportuji každý den a mým cílem je prosadit, aby se postavila gymnastická hala Věry Čáslavské v Praze 6, a kromě toho vím, že se tam chystá i další multifunkční hala. Myslím si, že je to taková daň, kterou Praha dluží svým obyvatelům,  protože nemá dost sportovišť,“ nechala se slyšet.

V důvěrně známých stopách, jen jinudy?

Po funkci primátorky se jí nestýská, naopak je ráda, že má od ní klid. „Je to strašně osamělá funkce, při které vám nikdo nepomáhá,  ale přeji každému, aby uspěl, protože to není vůbec jednoduché,“ sdělila. „Primátor má stejný hlas jako ostatní radní, nemůže víc, musí se jenom domluvit, kdo si myslí, že primátor je všemocný, tak to opravdu není.“

Video
Video se připravuje ...

Adriana Krnáčová na plese hlavního města: Rozpovídala se o nové lásce i o tom, že chce být ředitelkou magistrátu David Zima

Přesto se na magistrát hodlá vrátit. Možná dříve, než by kdokoliv čekal. „Přihlásila jsem se do výběrového řízení a čekám, že mě někdo pozve,“ potvrdila Blesku svou „kandidaturu“ do výběrového řízení na post ředitelky pražského magistrátu s tím, že magistrát je pro ni srdeční záležitost. Sama Krnáčová odvolala v červenci tehdejší ředitelku Martinu Děvěrovou, úřad od té doby vede zástupkyně ředitele Zdena Javornická.

Šaty »do každého počasí«

Celé osazenstvo letošního plesu uhranula ex primátorka lesklými „puntíčkovanými“ šaty, které svým střihem a především dekoltem dávaly vyniknout její kráse. „Mám je od Kateřiny Geislerové. Říkala, že uděláme dvoudílné šaty jako zepředu i zezadu, že je možné je nosit i obráceně, zatím jsem to nezkoušela,“ uvedla s úsměvem. „Ale jsou to šaty na léto a na podzim i na zimu, takže se mi velice líbí.“

Doma se nenudí

Kromě svých nynějších politických ambicí se Krnáčová svěřila také s tím, co ji v uplynulých měsících nejvíce zaměstnávalo. Chystá totiž vlastní knihu – konkrétně detektivku z magistrátního prostředí. „80% knihy bude fikce, zbytek už nějaké ty vlastní zkušenosti a realita. Lidé, kteří se v ní budou chtít najít, ti se v ní najdou,“ doplnila s tím, že přinejlepším by kniha mohla vyjít snad už v únoru nebo březnu příštího roku.

Fotogalerie
67 fotografií