Zelný trh je letos lákadlem pro děti. Jsou tu kolotoče a také Ježíškova kancelář. Právě zde se možná rodí nový rekord – největší dopis pro Ježíška vytvořený v našich zemích. Zájemci, nejen děti, píší přání na roli papíru. „Do Ježíškovy pošty se mohou zapojit malí i velcí,“ říká mluvčí Brno-střed Kateřina Dobešová.

Video
Video se připravuje ...

Ježíškova kancelář a kolotoče na Zelném trhu Markéta Malá

 

Dopis dlouhý kilometr a půl

V souvislosti s nejdelším dopisem pro Ježíška se Brno zapsalo do české knihy rekordů už v roce 2017, kdy toto společné přání měřilo 614 metrů. Letos je nutné pokořit více než kilometr a půl. „Loňský dopis Ježíškovi měřil neuvěřitelných 1 500 metrů a jsme moc zvědaví, jak to dopadne letos,“ dodává Dobešová.

Ježíškova kancelář se nachází přímo pod osmnáctimetrovým vánočním stromem. „Zelný trh zdobí jedle, douglaska tisolistá, měří 18 metrů a věnovala ji rodina Bauerova,“ říká mluvčí. Stromek bude na náměstí stát až do 7. ledna. Jeho stáří bylo odhadnuto na 35 až 40 let a vyrostl na pozemku v Brně-Přízřenicích, kde rodina plánuje postavit dům.

Další atrakce

Děti zaujmou kromě Ježíškovy kanceláře i další atrakce. „V horní části náměstí jsou pro nejmenší návštěvníky připravené dva kolotoče a vláček. Více než šedesát procent stánků zaplnily řemeslné výrobky, dárkové a dekorativní předměty. Nechybí ani pestrá nabídka občerstvení, ze kterého si vyberou jak děti, tak i dospělí,“ vypočítává Dobešová.