Doufá, že díky právě natáčenému filmu Ženská pomsta všem dokáže, že není jen seriálový (a divadelní) herec. „Režisér Dušan Rapoš je pro mne anděl. Jsem moc rád, že si mě vybral, protože on konečně prolomil to, že si mohu zahrát ve filmu. Je to první celovečerák v mé herecké kariéře,“ potvrdil deníku Aha! sám Rychlý.

Scénář od Píšťalky

Ve své filmografii má sice uvedené čtyři velké filmy (Čtyřlístek ve službách krále, Řachanda, Hurvínek a kouzelné muzeum, Velké dobrodružství Čtyřlístku), avšak ani v jednom není jeho tvář, ale pouze hlas. V nové komedii, k níž napsala scénář Píšťalka z Básníků Eva Vejmělková (50), ztvární politika. Jeho filmovou manželkou bude Jana Paulová (64). „Jsme velcí přátelé, takže je to i hezký, že se i tak jako navštěvujeme rodinně vzájemně,“ řekla Aha! o Petrovi herečka.

Osudná role

Zatímco film se k němu doposud choval macešsky, na televizních obrazovkách se Rychlý poprvé objevil už ve svých 23 letech – v seriálu z vojenského prostředí Chlapci a chlapi. V devadesátých letech se navíc etabloval jako moderátor zábavných pořadů TV Nova a dabér (jeho hlasem mluví např. Joey ze sitcomu Přátelé). A v roce 2005 si poprvé oblékl plášť gynekologa Mázla v seriálové Ordinaci. „Tehdy jsem netušil, že se s Čestmírem dostaneme takhle daleko, když byl jeho příběh rozepsán jako vedlejší postava na deset dílů,“ zavzpomínal herec. V roli totiž zůstal neuvěřitelných 14 let a loni se seriálem oslavil jubilejní, tisící klapku!

Nová komedie Ženská pomsta se chystá do kin až v září příštího roku. A Petr Rychlý jistě doufá, že to pro něj nebude poslední film. Rychlého vážnější tvář můžete vidět ale i na divadelních prknech. Na Fidlovačce třeba ztvárnil Dona Quijota v muzikálu Muž z La Manchy či plukovníka ve hře Jacobowski a plukovník. A v Divadle na Vinohradech, jehož je členem od roku 2012, ztvárnil např. Karla Hašlera.

VIDEO: Silvestrovský speciál Tváře: Petr Rychlý zpívá s Honzou Nedvědem! 

Video
Video se připravuje ...

Silvestrovský speciál Tváře: Petr Rychlý zpívá s Honzou Nedvědem! TV Nova

Fotogalerie
39 fotografií