Po přelomu tisíciletí jeho kariéra stagnovala, ale vedlejší role v úspěšných Rafťácích ji nakopla. Zase se »roztočil«, jak se říká mezi herci.

Nečekaná stopka

Jenže pak to musel utnout sám. „Kvůli operaci srdce a náročné rekonvalescenci se dostal do dluhů,“ svěřil Blesku člověk, který zná hercovu nezáviděníhodnou životní situaci. Po loňské operaci srdce měl herec hrudní kost vejpůl a jen srůstat mu musela tři měsíce. Do té doby si tak domů nedonesl ani nákup, nesáhl na volant, a nemohl tedy ani vydělávat.

„V době, kdy mě operovali, jsem měl stát vedle Hanky Gregorové na jevišti. Dva měsíce zkoušení, a teď z toho nic není,“ stýskal si po zákroku viditelně pohublý herec. Odjet pak musel doléčovat srdíčko do lázní v Poděbradech. To, že se pak musel hodně šetřit, ho mělo připravit o možnosti dobrého výdělku.

Zastavený dům

A nejen to – nebyl zřejmě schopen ani hradit si povinné zdravotní a sociální pojištění, pročež za ním Pražská správa sociálního zabezpečení vede dluh ve výši přes 225 tisíc korun. Kvůli němu mu také v katastru nemovitostí od 23. dubna letošního roku »visí« na majetku plomba! Takže ač je Duchoslav papírově majitelem nemovitostí v hodnotě řekněme 22,5 milionu (čtvrtina v jedné a osmina v druhé vile), nesmí přinejmenším s tou větší částí do vyřešení dluhů jakkoli nakládat!

Krůček k exekuci

A vyřešit by je měl, protože od zřízeného zástavního práva z rozhodnutí správního orgánu je už jen krůček k nařízení exekuce či exekučnímu příkazu k prodeji. „Nechce se mi říct, že mezi zástavním právem kvůli dluhům na sociálním pojištění a exekucí je rovnítko, ale všechno tomu napovídá,“ zní názor renomovaného pražského advokáta JUDr. Jana Černého. Ztratit střechu nad hlavou – v zatíženém domě Duchoslav od 10. listopadu sám žije – nikdo nechce...

Problém č. 2: Předkupníci...

I kdyby měl Duchoslav účty se sociálkou urovnané, nemovitost prodá jen sotva, ačkoli se obě nacházejí v nejlukrativnější čtvrti celé Prahy. S podíly na nemovitostech se prakticky neobchoduje, resp. jsou téměř neprodejné (anebo hluboko pod cenou). A protože není výlučným vlastníkem a patří mu jen menšinové podíly, musí navíc v případě zájmu o prodej nejprve uspokojit předkupníky, tedy spolumajitele s předkupním právem, což jsou jeho matka, jeho exmanželka a poslední otcova družka...

Maká i na stavbě

Problémy s penězi se Duchoslav snaží řešit, jak se dá. „Momentálně přes den pracuje na stavbě a večer si přivydělává různými kšefty,“ prozradil Duchoslavův známý. Od ledna by měl herec podle informací Blesku také moderovat testování lyží po různých horských areálech. Své finanční problémy ale dál nechává bez komentáře a na dotazy Blesku nereaguje.

VIDEO: Zubajda večera! Duchoslav alias Cabadaj má po svém boku novou kost s hollywoodským úsměvem

Video
Video se připravuje ...

Zubajda večera! Duchoslav alias Cabadaj má po svém boku novou kost s hollywoodským úsměvem. Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
42 fotografií