Zádušní mši za Karla Gotta, která se konala v sobotu 12. října v chrámu sv. Víta, vedl sice kardinál Dominik Duka (76), ale závěrečné slovo měl kněz Zbigniew Czendlik. Ten přiznal, že ho oslovilo arcibiskupství a on s hrdostí přijal. 

Jenže přímo během mše zažíval dost perné chvilky. „Byl jsem nervózní a to nejhorší bylo to, že já jsem měl velké sucho v puse, takže jsem nemohl mluvit,“ odtajnil v TopStaru víc než měsíc po jeho proslovu.

„Věděl jsem, že za tím oltářem je voda a že bych si tam mohl dojít, ale neměl jsem tu odvahu. Když mě zabíraly kamery a lidi se dívali. Nechtěl jsem zmizet za oltář, aby si nemysleli, že se mi udělalo špatně,“ vylíčil kněz polské národnosti.

Ten si modlitbu napsal sám a udělal ji dost netradičním způsobem. Chtěl jsem, aby to korespondovalo s osobností Karla Gotta, s jeho laskavostí, moudrostí a vtipem,“ vysvětlil duchovní, který Boha oslovoval přímo a prosil ho, aby si se zesnulým Mistrem společně »osladili kávu o trochu víc«. „Já se ho jednou zeptám, jak se mu ta modlitba líbila,“ dodal pro TopStar Zbigniew a ukázal nahoru, kde se hodlá jednou se zpěvákem opět shledat.

VIDEO: Poslední cesta Karla Gotta (†80): Podívejte se na vynášení rakve za jeho zpěvu

Video
Video se připravuje ...

Poslední cesta Karla Gotta (†80): Podívejte se na vynášení rakve za jeho zpěvu 

VIDEO: Zbigniew Czendlik: Mým úkolem je vyprovodit Gottovy ostatky

Video
Video se připravuje ...

Zbigniew Czendlik: Mým úkolem je vyprovodit Gottovy ostatky 

Fotogalerie
148 fotografií