„Letos zábavu pro děti rozšíří i zimní kino, v jehož rámci se budou promítat osvědčené i nové pohádky a animované filmy,“ říká manažer TIC Brno Jan Gerych. Promítat se bude každé pondělí, středu a pátek vždy od 17 do 18 hodin na Dominikánském náměstí. Filmy jsou vhodné především pro děti od pěti do osmi let.

Retro snímky

„Je třeba se do kina pořádně obléci, aby dětem nebyla zima,“ doporučuje Gerych a dodává, že promítání poběží po tři týdny a na děti čeká celkem devět filmových pásem. První pásmo pohádek, které zimní kino odvysílá v pondělí 2. prosince, je nazváno „Příběhy zvířátek“.

Video
Video se připravuje ...

Zimní kino bude na Dominikánském náměstí. Markéta Malá

Kino nabízí i „retro snímky“, které potěší i dříve narozené Brňany. Zajímavostí je snímek „Půlnoční příhoda“ z roku 1960, loutkový příběh o dřevěném vláčku. Nejstarší promítaný snímek diváci shlédnou 18. prosince, jedná se o pohádku Karla a Bořivoje Zemanových z roku 1945. Jmenuje se Vánoční sen a vypráví o oživlém hadrovém panáčkovi.

 

Krátké filmy

Zimní kino bude vysílat krátké pohádky, děti se nemusí dívat celou hodinu. Diváci se mohou těšit například na příběh „Krtečka a ježka“, dozví se „Jak sluníčko vrátilo štěňátku vodu“ a mohou shlédnout i pohádku „O Maryšce a vlčím hrádku“ nebo „Pohádku o kozlu Kokešovi“. Poslední promítání se koná 20. prosince. 

VIDEO: Výroba adventního kalendáře pro děti.

Video
Video se připravuje ...

Dílnička: Výroba adventního kalendáře pro děti David Hanuš/Maminka.cz