K setkání s charismatickým hercem s pověstnýma modrýma očima došlo v polovině 80. let, kdy Dáda natáčela ve Francii. Jistě by ji ani nenapadlo, že tam narazí na idol řady žen z celého světa. Ovšem měla štěstí a vyslechla si z jeho úst dost komplimentů.

„Šli jsme spolu na večeři. Dodnes si vzpomínám, jak tehdy srkal ústřice a při tom na mě koukal tím svým magickým pohledem,“ vylíčila pro Aha! Patrasová, ale jedním dechem dodala, že žádný milostný románek s hvězdou Povídky o policajtovi neprožila. „Na nějaké romantické zážitky se ptáte marně. Byla jsem poměrně čerstvě vdaná za Felixe. Těšila jsem se domů, stýskalo se mi po něm.“

Představitelka princezny Xenie z Arabely tak dala tehdy přednost svému muži, kterým je dodnes saxofonista Felix Slováček (76). Ovšem dvojice již spolu nežije poté, co si muzikant začal s výtvarnicí Lucií Gelemovou (35).

Delon přitom v minulosti přiznal svou slabost i pro jinou českou herečku, která se shodou okolností také jmenuje Dagmar, ovšem na rozdíl od Dády, je blondýnka. Jedná se samozřejmě o bývalou první dámu Dagmar Havlovou (66), kterou Alainovi představil coby svoji manželku v roce 1999 tehdejší prezident Václav Havel (†75).

O devět let později se fešák z filmu V plném slunci do Prahy vrátil na finále České Miss a bylo vidět, že Havlovou nepustil z hlavy. „Vyzařuje z ní zvláštní fluidum, kterému lze těžko odolat,“ řekl tehdy on sám a nádherně se usmál. Ani jí ostatně nebyl lhostejný. „Má obrovské charisma,“ pochválila ho Dagmar, která má údajně ve své vile pověšenou i Delonovu fotografii.

Učarovala i Kocábovi

Delon přitom nebyl jediný, komu se mladá Dáda Patrasová líbila. Již v 17 letech se brunetka stala mladičkou múzou textaře Jiřího Štaidla (†30), miloval ji také muzikant, exministr a zpěvák Michael Kocáb (65) a při natáčení snímku Vrchní, prchni! se do Dády zbláznil i herec, scenárista a režisér Ladislav Smoljak (†78).

VIDEO: Patrasová o rakovině dcery: Má velké bolesti!

Video
Video se připravuje ...

Patrasová o rakovině dcery: Má velké bolesti! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
88 fotografií