Ve středečním díle dojde jako obvykle na jímavý lidský příběh člověka, s nímž se osud rozhodně nemazlil. Moderátorka Tereza Pergnerová (45) představím divákům čtyřiadvacetiletého Františka Doskočila, jenž je bezpochyby malým zázrakem v historii dětských domovů.  S dvaceti tisíci v kapse si dokázal najít skvělou práci, zařídit sirotčí důchod a z ušetřených peněz ještě složit jistinu na hypotéku. Tři roky po odchodu z instituce už má svůj byt a nyní se jej snaží dát do pořádku vlastními silami. Nadšení má sice dost, na nábytek mu ale nezbývá...

Rekonstrukce Františkova bytu skrývá ve svém podhoubí smutnou rodinnou tragédii. O svou biologickou rodinu přišel František v deseti letech. Maminka byla alkoholička, která podle Františka pila dokonce i okenu, když jí nezbývaly peníze, a babička, jediná osoba, která se o něj starala, zase vedle něj zemřela ve spánku - což je něco, co dětskou psychikou notně otřese. Zažil domácí násilí a jeho otec nakonec skončil v psychiatrické léčebně, kde se léčí z demence a alkoholismu. „Nebyl vlastně den, kdy by byli střízliví,“ svěří se František před kamerami roztřeseným hlasem.

Statečný mladík tedy prožil polovinu svého života v dětském domově, získal zde ovšem nejenom nové zázemí, ale také novou, velkou, a hlavně soudržnou rodinu. V čele stojí vychovatel Ondřej, který už bere Františka jako součást svého života, a on jej bere zase jako svého staršího bráchu. Nepojí je sice krevní pouto, ale sdílejí stejný postoj k životu a k okolí. František byl totiž výjimečný už jako dítě, v „děcáku“ si všechny okamžitě získal svou bezproblémovou povahou a především dechberoucím odhodláním poprat se s osudem dítěte alkoholiků, kteří se propili ke smrti a k psychické poruše.

Františkova druhá rodina proto dnes hrdě sleduje, jak zodpovědně přistoupil ke svému dospělému životu. A když viděli, že mu nezbývají prostředky na rekonstrukci, rozhodli se pomoci: A přihlásili ho do Mise nový domov. Zpočátku to bude všechno vypadat na bezproblémovou přestavbu, po příchodu Pepína na místo činu se atmosféra na natáčecím place ale rychle změní. Jeho dělníci mají pro všechny velice nepříjemnou zprávu… Povede se nakonec Terezině týmu včas zapracovat na Františkově bytě?

VIDEO: Mise nový domov: Bojovník z dětského domova!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Bojovník z dětského domova! TV Nova

Fotogalerie
21 fotografií