Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hitlerova hlava i hákový kříž: Stanislav na internetu prodával nacistické vánoční ozdoby

Hitlerova hlava i hákový kříž: Stanislav na internetu prodával nacistické vánoční ozdoby (ilustrační foto)
Hitlerova hlava i hákový kříž: Stanislav na internetu prodával nacistické vánoční ozdoby (ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
26. listopadu 2019
20:28

Vánoce se nezadržitelně blíží a na internetu se podobně jako před lety objevil inzerát nabízející vánoční ozdoby s nacistickou tématikou. Stanislav A. z Českých Budějovic prý zvláštní dědictví po dědovi plánoval prodat sběratelům. Případ už šetří policie.

Inzerát se podle MF Dnes objevil na internetu v neděli večer. „Ozdoby jsou skleněné z foukaného skla. Jedná se o dvanáct kusů, nepoškozené ve sběratelském stavu. Prodávám pouze pro sběratelské účely. Nic nepropaguji,“ informoval Stanislav A. z Českých Budějovic. Inzerát se rychle sdílel po sociálních sítích, kde vyvolával značné pohoršení.

A stejně rychle se o něj začala zajímat policie. „Naši kriminalisté se tímto podnětem budou zabývat, protože se může jednat o přestupek či trestný čin,“ řekl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Údajně mělo jít o dobové ozdobičky z dědictví po dědovi, které mladý muž prodával kvůli finanční tísni jako otec od rodiny. Chtěl za ně patnáct tisíc korun. Podobné inzeráty se na jihu Čech podle MF Dnes objevily ale i v předchozích letech.

Loni například ozdoby identické s těmi Stanislavovými zakoupil Dán Claus Dalsborg v Litvě. Snažil se je prodat na aukčním portálu eBay, ale neuspěl - portál jeho inzerát stáhl.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání