Byl olympijským šampionem, mistrem světa i Evropy. Držel světový rekord, když jako první pokořil v atletickém desetiboji »nepokořitelnou« hranici 9000 bodů. Medaile vozil se železnou pravidelností. „Je to krásná sbírka, co říkáte?“ pochlubil se Blesku atlet, který nyní už déle než pět let moderuje Velké zprávy na Primě. Jen to ale vysloví, pohled mu potemní. Dobře totiž vidí, že není kompletní. „Jen to, co je pro mě nejcennější, v ní schází. Zlatá olympijská medaile...“ posteskne si.

Osudná ztráta

Ne, že by ji nevyhrál, jak se to obvykle stává. Na krk mu ji pověsili v Aténách v roce 2004. Jenže v květnu 2016 ji s sebou vzal na turnaj, aby ji předvedl mladým golfistům z řad středoškoláků a zapomněl ji na WC, kam si musel odskočit! „Když se pro ni majitel vrátil, už tam nebyla,“ konstatovala tehdy pro Blesk policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Strach silnější?

„Poctivému nálezci nebo tomu, kdo informací přispěje k odhalení pachatele, bych rád osobně poděkoval při večeři, kde bych mu chtěl věnovat knížku Atény 2004 s věnováním,“ vyhlásil tehdy Šebrle. Strach z trestu – policie věc začala šetřit jako zatajení cizí věci – se ale ukázal silnější a Šebrle medaili dodnes zpátky nedostal...

Nová motivace

Proto nyní odměnu pro nálezce významně navýšil. „Vyzývám poctivého nálezce, ať mi ji přinese do televize Prima!“ vzkázal Šebrle prostřednictvím Blesku. Na nálezce čeká s velkou radostí – a hlavně odměnou 100 tisíc korun! „To je mnohonásobně víc, než je hodnota kovů, ze kterých je vyrobena,“ podotýká s tím, že větší cenu pro toho, kdo ji má v držení, nemá.

Prodá ji jen sotva, když žádný jiný Čech v Aténách 2004 »zlatku« nevyválčil... „A ještě slibuju, že se ve své radosti ani nebudu ptát, kde k ní ten nálezce přišel! Hlavně aby se mi už vrátila...“ zdůraznil Roman s tím, že samozřejmě platí i původně nabídnutá večeře i knížka s věnováním...

Letí do Afriky

Narozeniny oslaví rekordman tisíce kilometrů daleko od domova. „Odlétám na týden do Afriky! Těším se, že si tam zahraju golf a budu relaxovat,“ prozradil Blesku Šebrle. Zpátky v Česku má být příští týden, hned po Vánocích pak hodlá odjet s rodinou na lyže do Itálie.

VIDEO: Roman Šebrle se Blesk.cz svěřil, proč se obnažuje na veřejnosti! 

Video
Video se připravuje ...

Roman Šebrle se Blesk.cz svěřil, proč se obnažuje na veřejnosti! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
37 fotografií