Vše začalo nenápadně. Magdalence v létě vyletěla horečka až na 39 stupňů. Nejdříve si doma mysleli, že jí rostou zoubky, ale stejně zašli k lékaři. „Ti z krve zjistili, že má v těle zánět.Týden jsme běhali po vyšetřeních. Byli jsme i na ORL, rentgenu plic a stěrech z krku. Myslili si, že by mohlo jít o zánět močových cest. Nic se nepotvrdilo,“ řekla matka Nikola (24). Nakonec skončili v nemocnici.

SONO odhalilo velký nádor

Tam udělali dítěti SONO a přišel šok. Zjistili, že holčička má v bříšku velký nádor. „Hrozně jsem plakala. Malá běhala kolem mě, nevěděla, co se děje. Hlavou mi proběhly ty nejhorší myšlenky. Bylo to o to horší, protože asi dvě hodiny před tím mi řekli, že zánětlivé parametry klesly a stav dcerky je lepší,“ vzpomínala se slzami v očích nešťastná máma.

Krutá diagnóza

Za dvě hodiny už obě vezla sanitka do Motolské nemocnice v Praze, kde Magdalence udělali biopsii. Špatné správy ale pokračovaly, dívenka má zhoubný nádor a leukémii. Od té doby je máma Nikola s dcerkou skoro pořád v nemocnici.

„Léčebný cyklus by měl být 4 dni v Motole a 6 dní doma. Ale od léta se nám to takhle povedlo jen jednou. Malá má neustále komplikace,“ dodala Nikola. Magdalenka je ale velká bojovnice a se zákeřnou nemocí se pere ze všech sil. 

Nádor a metastáze

Lékaři zjistili zhoubný nádor. Je velikosti 10 x 10 cm a dítě ho má na nadledvině.  „Je to jeden z těch nejagresivnějších. Na operaci je příliš velký. Aby ho mohli odstranit, musí ho nejdříve zmenšit. Snaží se o to chemoterapií,“ řekla matka Nikola.

Když se to podaří, holčičce nádor odoperují. Pak bude ale muset ještě podstoupit transplantaci kostní dřeně. Holčička má i metastáze na játrech a v kostech.

Chcete pomoci?

Léčbu Magdalenky sice plně hradí zdravotní pojišťovna, ale rodiče musí nakupovat roušky, speciální mléko, plenky, desinfekce na ruce a další nezbytnosti. Táta Marek (24) pracuje jako dělník v továrně a každou volnou chvíli jezdí za dcerkou do Motola. Tam a zpět je to téměř 400 km. To si rodina hradí. Budou vděčni za každou pomoc. Číslo transparentního účtu je 232223385/0600

VIDEO: S rakovinou bojuje i Toník, kterého potěšila návštěva Spidermana od Blesku.

Fotogalerie
11 fotografií