Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Auto vyletělo z dálnice a skončilo na střeše: Řidiče a dítě zachránili policisté

Autor: VaB - 
25. listopadu 2019
20:16

Ve správnou chvíli na správném místě. Tak by se dala nazvat situace z minulého týdne na dálnici D6. Řidič osobního auta přecenil své schopnosti, nezvládl řízení a s vozem se převrátil na střechu. Naštěstí vše viděli policisté a během několika vteřin přispěchali na pomoc.

K nehodě došlo na 12. kilometru dálnice D6 ve směru na Nové Strašecí. Řidič vínové škody felicie podle policie nepřizpůsobil svou rychlost stavu vozovky, nezvládl řízení a s autem vyletěl mimo dálnici, kde se navíc převrátil na střechu. V autě s řidičem cestovalo ještě dvouleté dítě. Velkým štěstím bylo, že vše zahlédla nedaleká policejní hlídka. 

„Dopravní policisté z Prahy venkov - západ celou událost uviděli ve zpětném zrcátku, protože se zrovna nacházeli na stejném místě. Okamžitě zareagovali, a u havarovaného vozidla byli během několika málo vteřin. Při příjezdu zjistili, že se ve vozidle nachází dvě osoby - muž a malé dítě,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Policisté Martin M., Roman R. a Jakub F. vytáhli řidiče a dítě z auta. Řidiči poskytli předlékařskou pomoc, zafixovali mu krční páter a ošetřili poranění. „Dvouleté dítě bylo naštěstí zcela v pořádku, utrpělo pouze šok z celé situace. Následně byl řidič i s dítětem předán do péče záchranářů a oba byli převezeni k vyšetření do pražské nemocnice,“ dodala mluvčí.

Policista Jakub F. je naštěstí i dobrovolným hasičem, a tak se postaral o havarované auto, u kterého provedl protipožární opatření. Svým profesionálním kolegům tak usnadnil práci. 

.tg.bb ( 25. listopadu 2019 21:09 )

Naprosto zbytečná nehoda, kdy bezmozek jede jako tuplovaný bezmozek a navíc s dítětem Asi v autoškole nebrali výjezd z dálnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání