Vánoční tramvaj lidé uvidí už v pátek, kdy se bude rozsvěcovat vánoční strom nejprve u vozovny v Pisárkách a poté na náměstí Svobody. „Tramvaj patří mezi symboly adventu v Brně. Atmosféru, kterou přináší, jsme chtěli rozvézt dál než jen do centra, proto jsme se rozhodli nasvítit i naši PFkovou tramvaj,“ řekl generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Na vánoční tramvaj pracovníci připnou světelné rámy, na nichž se budou střídat různé vánoční motivy. Jezdit bude ve všední dny od 16 do 21 hodin, o víkendech vyjede už v 11 hodin. Naposledy se vydá na trať 23. prosince.

Za hodinu třikrát

Konečnou bude mít před kostelem svatého Tomáše na Moravském náměstí, odkud pojede Rooseveltovou ulicí na Malinovského náměstí, k hlavnímu nádraží a Masarykovou ulicí přes náměstí Svobody zpět ke kostelu. Za hodinu trasu objede třikrát.

Kvůli jejímu provozu budou jezdit odklonem linky 4 a 9 Husovou ulicí a obslouží zastávky Šilingrovo náměstí a Nové sady.

400 metrů světla

Jako PFková tramvaj bude nazdobená Anitra, tedy jeden z moderních nízkopodlažních vozů. Je na ni připevněných 400 metrů světelných řetězů a měla by se objevit na linkách 4, 5 či 11.

VIDEO: Do Brna přijel vánoční stromeček: Tradice ozdobených stromů na náměstích začala právě zde před 95 lety!  

Video
Video se připravuje ...

Do Brna přijel vánoční stromeček: Tradice ozdobených stromů na náměstích začala právě zde před 95 lety!  Markéta Malá