Meziroční nárůst počtu odbavených cestujících se zatím pohybuje mírně nad horní hranicí očekávání letiště pro tento rok. Podle původních předpokladů ze začátku roku se měl počet cestujících letos navýšit asi o čtyři až pět procent. Loni letiště odbavilo rekordních 16,8 milionu pasažérů. K nejvyhledávanějším destinacím patří tradičně Londýn. Často se létá také například do Paříže, Amsterodamu nebo Moskvy.

Video
Video se připravuje ...

Do Prahy začal létat tichý Airbus A220-300. Pasažéři si užijí větší okna a širší sedačky s polohovatelným opěradlem. Jiří Marek

Hodně se cestovalo v říjnu, rekordní je srpen

Rekordní byl rovněž zatím poslední dokončený měsíc. V říjnu letiště odbavilo 1,58 milionu cestujících, což je oproti stejnému měsíci roku 2018 o osm procent více. Zároveň jde o nejvyšší meziroční nárůst letošního roku. Nejvytíženějším měsícem roku byl letos srpen, kdy letiště odbavilo téměř dva miliony lidí.

Bude jich ještě víc?

Letiště je v současnosti už na hraně své maximální kapacity. Do budoucna proto plánuje rozsáhlé investice za desítky miliard korun. Jednou z největších bude rozšíření druhého terminálu, které nedávno schválilo ministerstvo financí. Investice za 16 miliard korun by měla být hotová do roku 2028. K dalším připravovaným projektům patří například nová paralelní dráha, která by se měla začít stavět v roce 2025.

Fotogalerie
5 fotografií