Trestnou činnost muž páchal kromě České republiky také v Rakousku a Německu. „Muž se vloupával nejen do osobních vozidel rozbitím bočních okének, ale i do bytů, sklepů a garáží. Poté co se za použití násilí dostal dovnitř, bral vše, co podle něj mělo nějakou cenu,“ popisuje mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. Nakradené věci, nejčastěji jízdní kola, sportovní oblečení nebo elektroniku, posléze prodával.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj, který opakovaně vykrádal domy či auta, skončil za mřížemi. Policie České republiky

„Za majetkovou trestnou činnost byl již v roce 2018 vazebně stíhán, konkrétně pro jednadvacet prokázaných skutků,“ líčí mluvčí. Koncem roku byl však propuštěn na kauci, a ve své činnosti pokračoval dále. Past sklapla letos v únoru, kdy pražští kriminalisté recidivistovi prokázali dalších sedm skutků spáchaných od jeho propuštění.

„Poslední z nich spáchal v únoru ve středních Čechách, kde z pensionu odcizil elektroniku,“ říká Rybanský. „Kriminalisté odsouzenému prokázali celkem osmadvacet skutků se škodou dosahující bezmála devět set tisíc korun,“ uzavírá s tím, že jej soud s ohledem na spáchané krádeže poslal do vězení.
Fotogalerie
5 fotografií