Řidič autobusu právě dojel na konečnou stanici Smíchovské nádraží, otevřel dveře a počkal, až všichni cestující vystoupí. Bylo 13. listopadu kolem jedenácté večer a on už se těšil, až po dlouhé šichtě konečně zajede do depa. Když se chystal ze zastávky vyjet, všiml si na zadních sedačkách „opozdilce“ - muž nevystoupil, protože spal. Řidič se ho proto vydal vzbudit. „Probuzení se mu ale nelíbilo a začal řidiči vulgárně nadávat a urážet ho,“ popsal mužovo nerudné chování policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Přes smršť nadávek nejhrubšího zrna se nakonec řidiči podařilo holomka vypoklonkovat ven. Sedl si za volant a konečně vyrazil směrem do depa. Daleko ale nedojel. „Při vyjíždění ze zastávky hodil vykázaný muž směrem k jedoucímu autobusu láhev od alkoholu, která rozbila boční prosklené dveře. Dopravnímu podniku tak způsobil škodu za dvacet tisíc korun,“ dodal Rybanský. 

Jednal v afektu

Celé jeho jednání viděl svědek, který muže natočil na kameru a rovnou se ho ptal, co ho k takové hrubosti vedlo. „Je to zm*d,“ dozvěděl se pouze o řidiči. Policii tak ale poskytl cenné záběry, protože na videu byla jasně vidět podoba výtržníka. Policisté je 21. listopadu zveřejnili s žádostí o pomoc. To záhy přineslo ovoce. „Na základě medializace celého případu jsme přijali několik oznámení, která vedla ke konkrétní osobě,“ dodal Rybanský o týden později.

„Podezřelý muž se dnes po předvolání dostavil na policejní služebnu v Třinci a policisté ho tak mohli vyslechnout. Jako důvod svého jednání uvedl, že byl naštvaný z konfliktu mezi ním a řidičem, kdy po vystoupení z autobusu jednal v afektu. Svého činu lituje a je ochotný vzniklou škodu uhradit,“ uvedl mluvčí. Za výtržnictví a poškození cizí věci hrozí muži dvouleté vězení.

Fotogalerie
6 fotografií