Jasný vzkaz, který rozhodně nikoho nešetřil, se objevil na oficiálním webu KarelGott.com, kde byly již v minulosti zveřejněny důležité informace ohledně pohřbu milovaného Mistra i místa jeho posledního odpočinku.

„Ani ne dva měsíce po smutném odchodu Karla Gotta jsme zjistili, že se začínají promýšlet, připravovat, či dokonce realizovat první vzpomínkové koncertní pocty věnované jeho památce,“ stálo ve vyjádření managementu Karla Gotta a jeho mluvčí Anety Stolzové nadepsaném „Reakce na koncerty věnované památce Karla Gotta“.

„Chceme ubezpečit všechny, že Karel Gott si velmi dobře uvědomoval, že by svým fanouškům chtěl a měl dát možnost zavzpomínat na něj i tímto způsobem. Proto již o takovém koncertu sám přemýšlel a jeho přání, včetně konkrétní podoby, sdělil nám, jeho managementu. Oznamujeme proto, že management takový koncert určitě v budoucnu uspořádá a bude přesně podle představ Karla Gotta,“ dala tak tisková mluvčí rodiny naději všem fanouškům, že by mohli na Slavíka v budoucnu opět zavzpomínat. 

Jenže má to háček. Pozůstalým se nelíbí, jak brzy se začalo o takových akcích mluvit. „Nicméně v tuto chvíli, stále krátce po jeho odchodu, je brzy cokoliv podnikat. Bylo by to bezohledné jak vůči zesnulému Karlu Gottovi, tak jeho nejbližším. Vydělávat na jménu Karla Gotta v době hlubokého smutku je z našeho pohledu nepřípustné,“ dodala Stolzová, a jasně tak naznačila, že vdova Ivana a další pozůstalí nejsou nadšeni z toho, když se někdo snaží zneužít Gottova nedávného odchodu ve svůj prospěch a pro své obohacení.

Otázkou ovšem je, o jakých koncertech je zde vlastně řeč a co Ivanu tak rozzlobilo. Přece jen se o žádných velkých poctách zatím v kuloárech nijak zvlášť nemluví. Jedinou akcí, jejíž konání už je veřejnosti známo, je tzv. „Pocta Karlovi Gottovi“ konaná 21. 12. 2019 od 17 hodin během Zlatého víkendu v Bratislavě. Vystoupit by tam měly divy Eva Máziková (70), Sisa Sklovská (54), Dara Rolins (46), Zuzana Gamboová a navíc i Ilona Csáková (46). Ta má přitom k vdově velmi blízko a léta je pojí přátelství, a tak by jistě nevystupovala na události, o níž by tušila, že je její kamarádce proti srsti.

Fotogalerie
79 fotografií