Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nová fakta o procesu Kuciaka (†28): Soud už zná odpověď na nejdůležitější otázku!

Autor: jn, yks - 
20. listopadu 2019
15:05

Slovensko už zná první termín největšího kriminálního procesu ve svých novodobých dějinách. Tribunál Speciálního soudu v Pezinku začne řešit předběžnou obžalobu pěti pachatelů ve věci vraždy novináře Jána Kuciaka (+27) a jeho partnerky Martiny Kušnírové (+28). 

Ještě letos má být zahájen trestní proces s osobami obžalovanými z vraždy slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Ty v únoru 2018 připravil o život patrně nájemný vrah. 

Jak Blesku sdělila mluvčí Speciálního soudu Katarína Kudjáková, první jednání má připadnout na čtvrtek 19. prosince. Zájem o proces je obrovský. „Vyčlenili jsme pro něj soudní síň, kde bude k dispozici sto míst,“ doplnila Kudjáková.

Z nájemné vraždy a její přípravy jsou obžalováni Miroslav Marček, jeho bratranec Tomáš S., údajný objednavatel vraždy Marián Kočner a údajní prostředníci Alena Z. a Zoltán A. Obžalovaní předstoupí před soudce čtyři dny před Štědrým dnem. Od nájemné vraždy Kuciaka a Kušnírové tou dobou uplynou bez dvou měsíců dva roky. Došlo k ní 21. února 2018 ve Velké Mači nedaleko Trnavy.

Slovenského investigativního novináře Kuciaka podle policie zastřelil bývalý profesionální voják Marček dvěma střelami do srdce, jeho partnerku střelou do hlavy.

Někteří z obžalovaných z vraždy Kuciaka a Kušnírové jsou obviněni také v případech dalších dvou vražd, a to podnikatele Petera Molnára a dále bývalého primátora jihoslovanského Hurbanovo Lászlóa Basternáka.

Čtyři z pěti obviněných z Kuciakovy vraždy čelí také obvinění z přípravy vražd bývalého ministra vnitra a spravedlnosti a nynějšího advokáta Daniela Lipšice a prokurátorů Petera Šufliarského a Maroše Žilinky.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání