Lake Malawi, kapela v čistě chlapeckém složení Albert Černý (zpěv/kytara), Jeroným Šubrt (basa/klávesy) a Antonín Hrabal (bicí), má za sebou velice úspěšný rok.  Se singlem „Friend of a Friend“ se jim podařilo umístit na 11. místě v celosvětově nejsledovanější hudební soutěži Eurovision Song Contest, a díky tomuto sukcesu se před nimi otevřelo nejen vícero dveří do zahraničí, ale také možnost konečně uskutečnit koncert na domácí půdě, který byl vždy jejich cílem a snem. A rovnou míří zatraceně vysoko!

Svůj doposud největší samostatný koncert odehrají Lake Malawi 6. listopadu 2020 v nové pražské hale O2 universum, a slibují velkolepou show srovnatelnou s jejich vystoupeními v zahraničí, a také nové chytlavé hity. „Věříme, že v tomhle jsme nejsilnější. Hrát před několikatisícovým publikem a na velké stagi. Takový koncert byl vždy naším cílem. Ta energie je ve velké hale úplně jiná,“ shrnuje Albert Černý své zkušenosti nejen z Eurovize, ale i předskakování zahraničním interpretům The Kooks, MIKA nebo 30 Seconds To Mars.

Kromě samotného koncertu chystá kapela na příští rok i vydání několika singlů. Právě teď vychází první z nich - „Stuck in the 80s“, který žánrově navazuje na hit „Friend of a Friend“ a definuje tak novou etapu kapely, tedy nový zvuk a pozitivní energii. Britský deník Independent označil Lake Malawi jako „barevný pop, který jako by vypadl z osmdesátek“, a doplnil, že „jsou nezkrotní a jejich synth-popový zvuk je nakažlivý“ – s čímž rozhodně nelze nesouhlasit. Světoznámý americký popový magazín Billboard pak označil jejich hit „Friend of a Friend“ jako skladbu, která vám neskutečně vleze pod kůži už na první poslech.

VIDEO: Frontman Albert a kytarista Jeroným: Celé to musíme zpracovat

Video
Video se připravuje ...

Frontman Albert a kytarista Jeroným: Celé to musíme zpracovat David Turek

Fotogalerie
38 fotografií