Tentokrát si celý tým bude muset poradit s daleko většími rekonstrukcemi domů i bytů, kde se skrývají rodinné tragédie.

Tentokrát diváci budou sledovat příběh mimořádně statečné ženy. Jana je dlouhodobě zkoušená osudem i vlastní naivitou. Životem putuje na vozíku se dvěma igelitkami a čtyřmi dětmi. V současnosti se stará již jen o dvě mladší dcery a naštěstí má střechu nad hlavou. Často však sama nejí, aby měla pro své děti jídlo. Zatím ovšem pověstné „líp“ nepřichází.

Ve třech dnech po narození Jana absolvovala operaci míchy. Odmalička kulhala. Během učňovských let onemocněla osteomyelitidou (tzn. akutním zánětem kosti). Pro své handicapy, a z nich pramenící nízké sebevědomí, nevěřila v možnost vztahu, ale chtěla mít aspoň jedno dítě. Přání je otcem myšlenky: narodil se syn Marek.

I druhorozený syn Míla a dvě další holčičky jí přinesly do života naplnění a radost. Na partnery však štěstí neměla a zdraví se postupně zhoršovalo. Po narození Kristýnky dostala Jana celkovou otravu krve a musela učinit nejtěžší rozhodnutí svého života: „Musela jsem si nechat amputovat nohu, jinak hrozilo, že zemřu. Představa, že by tady děti zůstaly samý, byla pro mě hrozná, a tak jsem se rozhodla to podstoupit.“

Když našla sílu opustit partnera, který byl na děti zlý, zdálo se, že bude konečně lépe. Našla si za pomoci syna byt a snažila se začít znovu. Byt byl sice starý a zničený, ale Jana byla rozhodnutá ho dát do pořádku. Její plány však zhatila rakovina. Tato diagnóza dosud silnou ženu poprvé opravdu zlomila. Přemýšlela nad sebevraždou. V poslední minutě si však naštěstí skok pod auto kvůli dětem rozmyslela.

Z časů, kdy nebyla střecha nad hlavou či peníze na rohlíky pro děti, si Jana odnesla spousty dluhů a exekucí. A tak i dnes spí děti na matracích, nábytek od hodných lidí se pomalu rozpadá, a jít do kina, o tom se nikomu z rodiny ani nezdá. Jana žije v bídě, v níž často nechává jídlo jen dětem.

VIDEO: Mise nový domov už ve středu od 20:15 na Nově.

Video
Video se připravuje ...

MISE NOVÝ DOMOV: Přišla o nohu, chtěla skočit pod auto a nyní musí řešit i příděl chleba pro děti! FTV Prima

Fotogalerie
11 fotografií