Elegantní, vždy upravení požitkáři, kteří často stávkují. Nějak podobně by mohla znít zobecňující charakteristika Francouzů. Stereotypů o tomto národu není málo, ostatně místní obyvatelé připadali těm z ostatních států vždy velmi výrazní

Francouzi a móda. To je kapitola sama pro sebe. Jedno jestli muž, nebo žena, Francouzi bývají vždy vkusně oblečení a upravení. Oboje často v kombinaci s výrazným parfémem. A když už si dali tolik práce s tím, aby vypadali dobře, tak přece nebudou sedět doma. Proto francouzské kavárny a restaurace praskají ve švech – lidé si zde zkrátka užívají života a k tomu patří dobré jídlo a pití. To si Francouzi umějí opravdu vychutnat.

Když se Francouzům něco nelíbí, dokáží se ozvat. Tradice stávkování je zde snad největší na světě, což bývá často terčem vtipů ostatních národů. Už samotné dějiny Francie jsou plné revolucí či převratů a současní obyvatelé v těchto kolejích pokračují. To souvisí do značné míry s tím, že Francouzi jsou skuteční vlastenci a osud jejich země jim není lhostejný. Navíc po demonstraci mohou s přáteli zajít na něco dobrého.