Neopatrná lyžařka

Jezdíte rádi s celou rodinou lyžovat? Pak se toto může snadno stát i vám. Jedním z nejčastějších případů jsou právě úrazy na horách.  Pokud se navíc nehoda stane za našimi hranicemi, cena za léčebné výlohy a následnou péči může velice snadno vyšplhat do milionů. Je to zbytečné, když si pojištění odpovědnosti můžete sjednat v rámci cestovního pojištění (na to také nezapomínejte!) nebo v rámci pojištění odpovědnosti v běžném životě, které platí u některých pojišťoven automaticky po celé Evropě. A toto je jeden příklad za všechny:

Jedenáctiletá dívenka vážící 24 kg (dcera pojištěné) při lyžovačce v Itálii narazila při dojíždění k turniketům do 34letého muže na snowboardu, který si následkem pádu zlomil stehenní kost s trvalými následky. Případ šetřila místní policie a vinu dala dívence. Pojištěná byla naštěstí pojištěna na limit 4 mil. Kč. Nakonec bylo na základě znaleckých posudků vyplaceno poškozenému z pojištění celkem 1.426.656,-Kč (bolestné, ztížení společenského uplatnění, náklady léčení, ztráta na výdělku, věcná škoda, náklady na transport poškozeného vrtulníkem do nemocnice, náklady právního zastoupení).

Neposlušný pejsek

Že z tohoto pojištění můžete uhradit i škody, kdy nese vinu vaše dítě (rozbije nebo zničí např. drahou věc v obchodě) je jasné. Věděli jste ale, že lze tuto pojistku použít i v případě škody, kterou způsobí váš čtyřnohý miláček? Své o tom ví i pak Jaroslav (50), kterému se vytrhl z vodítka jeho čtyřletá retriever a povalil náhodně procházející ženu. Bohužel, situace nezůstala bez následků. Způsobil jí vážná zranění kolene a holenní kosti. Poškozená byla přes čtyři měsíce v pracovní neschopnosti a celková újma přesáhla 120 tisíc Kč. Díky pojištění pana Jaroslava bylo vše ale naštěstí vše uhrazeno z jeho pojistky.

Co pojištění nejčastěji pokrývá:

  • poškození movité věci (televize, notebook, zboží v obchodě)
  • srážka lyžařů či snowboardistů
  • vytopení souseda (pračka)
  • škody způsobené psem (napadení, poškození majetku)
  • škody způsobené dítětem