„Vím, že se to opravit musí, ale podle mě by se nic nestalo, kdyby se s opravou počkalo dva roky, až bude hotový obchvat města,“ rozčiloval se Vladimír Holý (53), který jezdí pod rozestavěnou křižovatkou každý den do Českého Těšína.

Stavbaři totiž svedli dopravu na hlavním tahu do Polska jen do dvou pruhů. „Kolony v době špiček a teď, když je horší počasí, jsou prostě hrůza,“ dodal.

Zavřou půlku mostu

V rámci druhé etapy bude uzavřena polovina mostu s jízdním pruhem ve směru od magistrátu k vlakovému nádraží. „Doprava bude vedena po opravené části mostu, což znemožní řidičům odbočení doleva, vyjma levého odbočení při příjezdu na křižovatku od Českého Těšína,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Video
Video se připravuje ...

Komplikace na hlavním tahu na Slovensko. Křižovatka přes Frýdek-Místek mění při opravách způsob provozu.  Tomáš Ptáčník

Doprava pod mostem na průtahu městem bude kvůli opravám opěrných zdí stále vedena jen v jednom jízdním pruhu v každém směru. Na opravách se společně podílí město Frýdek-Místek, které má na starosti svršek mostu, zábradlí, osvětlení a semafory a ŘSD. To opravuje opěrné zdi a nájezdové rampy.

„Demoliční práce budou pokračovat i během prosince a ledna v závislosti na počasí,“ řekl stavbyvedoucí Tomáš Stejskal. Práce začaly letos v polovině května, hotovo by podle Stejskala mělo být do června příštího roku. Celkové náklady na rozsáhlou rekonstrukci jsou téměř sto milionů korun.

Dopravní omezení v křižovatce

*Při jízdě po třídě T. G. Masaryka ve směru od magistrátu dolů na vlakové nádraží NEbude možné odbočit doleva na sjezdovou rampu na Český Těšín

*Při jízdě po třídě T. G. Masaryka ve směru od vlakového nádraží směrem nahoru k magistrátu NEbude možné odbočit doleva na Hlavní třídu (k hale Polárka, směr Příbor)

*Při jízdě po Hlavní třídě ve směru na Český Těšín nebude možné levé odbočení z nájezdové rampy k magistrátu