Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otužilá Melania Trumpová vyrazila do mrazu s holýma nohama. Prezidenta pozlobil „toaleťák“

Autor: Darina Jíchová - 
14. listopadu 2019
11:58

Prezident Spojených států Donald Trump společně s první dámou Melanií Trumpovou v Bílém domě uvítali tureckého prezidenta Recepa Erdogana s manželkou Emine. Trumpová si při této příležitosti oblékla bleděmodrý kabát za více než 53 tisíc korun, černé šaty a černé lodičky s vysokými podpatky. Novináře trochu šokovala holýma nohama, první dáma podle pořízených snímků neměla silonky, i když se teploty ve Washingtonu už pohybují kolem bodu mrazu, napsal deník Daily Mail.

USA včetně hlavního města Washingtonu se tento týden potýkají se studenou frontou, na východu a severu země hustě sněží a mrzne. V americké metropoli bývá po ránu kolem minus 4 stupňů, přes den je tepleji, většinou kolem 10 stupňů, což je ale pořád dost velká zima na to, aby si člověk vyšel ven s holýma nohama. První dáma USA evidentně dává přednost módě před pohodlím. Ukázala, že pro krásu se musí trpět, v tomto případě mrznout.

Trumpová se z kabátu nesvlékla ani uvnitř

Trumpová první pár Turecka vítala v modrém kabátu z módního domu Altuzarra v hodnotě 53 468 korun, pod kterým měla černé šaty ke kolenům. Celý model podtrhla černými koženými lodičkami od svého oblíbeného Christiana Louboutina s dvanácticentimetrovým podpatkem za 16 tisíc korun.

Trumpová kabát neodložila ani vevnitř. Trumpová kabát neodložila ani vevnitř. | Reuters

Dominantní kabát Trumpová neodložila ani v Oválné pracovně, stejně jako při návštěvě českého premiéra Andreje Babiše (ANO), ani tehdy Trumpová nesvlékla tmavozelený kabát od designérky Alexy Chungové za zhruba  36 tisíc korun.

Trumpová si nesundala kabát ani při návštěvě Babišových letos v březnu. Trumpová si nesundala kabát ani při návštěvě Babišových letos v březnu. | Úřad vlády ČR

Erdoganová na rozdíl od slovinské exmodelky zvolila monochromatický model, oblékla se do bílého kalhotového kostýmku. Jednobarevnost narušoval jen její pastelově růžový hidžáb s potiskem a výrazná brož na klopě. Obě dámy zcela zastínily své manžele, muži měli tmavomodré kabáty přes tmavomodré obleky s bílou košilí, jejich módní výběr se lišil jen barvou kravaty. Trump měl červenou, Erdogan fialovou.

Trump s Erdoganem řešili náročná témata

Prezidenty čekala diskuze o složitých tématech, společně jednali o NATO a vzájemném spojenectví, které prochází krizí. Turecko se v poslední době spoléhá více na Rusko než na USA.

Muži spolu mluvili i o ožehavé otázce turecké ofenzívy v severní Sýrii a kritice, kterou za své jednání Erdogan sklidil. Hlavy obou států se tvářily vážně, jejich manželky se naopak usmívaly. Trumpová dokonce vykouzlila úsměv při společném focení celé čtveřice, Erdoganová pookřála, až když ženy opustily své muže, při soukromé prohlídce Bílého domu.

Nabitý program prvního páru

Během společné tiskové konference se Trump vyjádřil také k veřejným slyšením, která probíhají v Kongresu ohledně jeho ukrajinské kauzy. Vyšetřování, které by mohlo vést až k ústavní žalobě tzv. impeachmentu, v rámci něhož by mohl být zbavený své funkce, v televizi sledovaly miliony Američanů, prezident mezi nimi ale nebyl. Trump se nechal slyšet, že má „dost práce a na televizi nemá čas“. Celé vyšetřování považuje za „hon na čarodějnice a falešné zprávy“.

Trumpovi prožívají náročný týden, v úterý byli v New Yorku, kde Trump promluvil v ekonomickém klubu, ještě ten den spěchali zpátky do Washingtonu, aby se připravili na příjezd Erdoganových.

Prezident USA Donald Trump si prožil trapnou příhodu, na botu se mu nalepil toaleťák, (12.11.2019). Prezident USA Donald Trump si prožil trapnou příhodu, na botu se mu nalepil toaleťák, (12.11.2019). | Reuters

Na letišti se Trump potýkal s trapným momentem, na polobotky se mu přilepil toaletní papír, který sice unikl pozornosti jeho týmu, novináři ho ale nepřehlédli.

Není to poprvé, stejné faus pax si prožil už loni v říjnu. První dáma v úterý špatně nesla chladné počasí, problémy jí dělaly zvláště poryvy ledového větru. Klopy kabátu si tiskla k tělu, hřála se v dlouhých kalhotách a teplých kozačkách s plochou podrážkou. Tulila se k manželovi, snad v naději, že ji jeho mohutnější postava uchrání před nepřízní počasí.

Zobrazit celou diskusi